”Nu-și mai poate controla mușchii. Nu putem face nimic pentru a o susține, pentru a-i alina durerea”

Într-o dezvăluire emoționantă pentru publicația 7 Jours, Claudette Dion, sora celebrului superstar Celine Dion, a oferit noi informații despre starea de sănătate a cântăreței canadiene, care a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică rară acum un an.

Claudette a subliniat gravitatea bolii și impactul emoțional pe care îl are asupra celei mai mari cântărețe de talie mondială. A explicat că Celine nu mai are controlul asupra mușchilor săi, lucru care a avut un impact profund asupra carierei și vieții sale.

Publicitate

„Sunt unii care și-au pierdut speranța pentru că este o boală care nu este foarte bine cunoscută”, a spus Claudette Dion, evidențiind îngrijorarea și necunoscutul care înconjoară boala rară. A subliniat, de asemenea, determinarea și munca intensă pe care Celine le-a depus întotdeauna în cariera sa muzicală.

În ceea ce privește aspirațiile artistei de a reveni pe scenă, Claudette a mărturisit incertitudinea care înconjoară această dorință. A evidențiat complexitatea situației, menționând că, deoarece afecțiunea lui Dion este una rară, există puține cercetări științifice privind tratamentul sau managementul acesteia.

Într-un interviu anterior, Claudette Dion a detaliat dificultățile asociate cu sindromul persoanei rigide, subliniind impactul acestuia asupra controlului muscular și duritatea în gestionarea spasmelor.

”Este o boală despre care știm atât de puține… Există spasme – sunt imposibil de controlat. Nu putem face nimic pentru a o susține, pentru a-i alina durerea”, a explicat ea.

Celine Dion a fost nevoită să anuleze numeroase spectacole, inclusiv turneul mondial „Courage”, începând din decembrie 2022, din cauza sindromului persoanei rigide care îi afectează capacitatea de a cânta și de a performa.

În ciuda acestei lupte cu boala, familia Dion se bazează acum pe cercetători pentru a găsi un remediu. Cu toate acestea, Celine Dion a demonstrat o atitudine pozitivă și o putere remarcabilă, participând recent la un eveniment în Las Vegas, unde s-a întâlnit cu echipa Montreal Canadiens și cu antrenorul și veteranul de hochei Martin St. Louis.

„Îmi amintesc când aveai 14 ani, cântai pentru Papă. ‘Une colombe’,” a spus St. Louis într-o conversație emoționantă, amintind un spectacol din 1984.

Cu spiritul ei caracteristic, Celine a răspuns: „A trecut ceva timp. Ne-am schimbat puțin de atunci, dar nu prea mult.” Această întâlnire a adus în prim-plan amintiri emoționante și a evidențiat perseverența și devotamentul care încă îi definesc pe amândouă.

Publicitate