Numărul doi în PNL: ”Mă îndoiesc profund ca vom putea organiza alegerile locale”

Eroparlamentarul Rareș Bogan este primul politician din PNL care avansează ipoteza ca alegerile locale să fie anulate. Numărul doi în PNL spune că se îndoiește că se va ajunge la alegeri, dată fiind situația actuală a epidemiei.

Mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat. Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.„Eu le-am spus colegilor mei, ce se întâmplă pe litoral este incredibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă”, a subliniat Rareș Bogdan, preluat de către siteul afaceri.news.

Premierul Ludovic Orban spune că, în acest moment, nu se pune problema amânării alegerilor locale, programate pentru 27 septembrie.

Deocamdată, nu am această intenție. Preocuparea noastră principală este să ne moblizăm la capacitatea maximă pentru a opri răspândirea epidemiei.

Deocamdată, este prematur să vorbim despre o amânare a alegerilor locale. Vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic existent pentru fiecare tip de activitate în campania electorală și organizarea votului.

Se poate face o campanie electoală care să evite adunările publice, să evite contactul direct, apropiat, se poate face campanie în spații deschise, în media, online. Se pot organiza secțiile de votare și procesul de votare astfel încât să nu existe riscul de transmitere a virusului.

Deocamdată, la acest nivel de noi cazuri diagnosticate pozitiv încă nu ne gândim la așa ceva”, a declarat, joi, Ludovic Orban.

Publicitate