Nutriționistă: “Nu atingeți bonurile fiscale! Conțin metale grele care dezechilibrează sistemul hormonal”

O nutriționistă română, Ligia Pop, care se prezintă ca „consultant în nutriție de peste 15 ani” și autor a opt cărți de sănătate publicate în România, a stârnit controverse semnificative după ce a publicat un videoclip pe rețelele de socializare în care le cere românilor să nu atingă bonurile fiscale eliberate de casele fiscale.

Potrivit lui Pop, aceste bonuri conțin substanțe precum BPA și metale grele, care ar putea afecta sistemul hormonal al indivizilor, informează b1tv.ro.

Publicitate

În videoclipul postat pe rețelele de socializare, Ligia Pop a declarat: „Nu atingeți bonurile eliberate de casele fiscale fiindcă conțin o cantitate foarte mare de BPA și multe alte metale grele care interferează cu sistemul hormonal, efectiv dezechilibrează sistemul hormonal.

Nu avem nevoie de așa ceva, deci să stăm departe de ele. Eventual, dacă avem nevoie să le luăm, să le atingem cu două degete, în așa fel încât să nu atingem partea udă a textului.”

Această declarație a nutriționistei a ridicat semne de întrebare și îngrijorare în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății și al autorităților. Organizații și experți din sănătate au subliniat că nu există dovezi științifice solide care să susțină afirmațiile Ligiei Pop cu privire la bonurile fiscale și impactul lor asupra sistemului hormonal al oamenilor.

Mai mult, BPA (bisfenol A) este un compus chimic folosit în producerea de plastic, iar expoziția umană la acesta este reglementată și monitorizată în conformitate cu normele de siguranță alimentară.

În general, autoritățile încurajează păstrarea bonurilor fiscale pentru a susține o gestionare fiscală corespunzătoare și pentru a servi drept documente legale în caz de reclamații sau revendicări fiscale.

Apariția și popularizarea afirmațiilor făcute de Ligia Pop au provocat o dezbatere intensă în mediul online, cu mulți utilizatori care pun la îndoială validitatea acestor susțineri. În timp ce fiecare persoană are dreptul la opinii proprii, în special în domeniul sănătății, este important ca astfel de afirmații să fie susținute de dovezi științifice solide și să fie validate de experți în domeniu.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ligia Pop (@theligiapop)

Declarațiile sale au fost urmate de numeroase comentarii ironice:

„La mine se dezechilibrează doar portofelul când vede bonul”

„Și mă duc să îmi fac un coif de aluminiu”

„Partea udă a bonului! Mă mir cum știu ființele astea să respire!”

„Toate femeile de serviciu sunt specialiste în medicină, virusologie și chimie ocultă”

„Și casierii? Sunt imuni la bpa?”

„Doamna vorbește „pe bune” sau face glume?”, sunt câteva dintre comentariilor internauților.

Publicitate