O ambulanță care transporta un pacient n-a fost lăsată să iasă din cimitir până nu a plătit taxa de 6 lei!

Un incident revoltător a avut loc miercuri în Galați, când un echipaj de Ambulanță nu a putut părăsi un cimitir fără a plăti o taxă de 6 lei.

Ambulanța intervenise pentru un bărbat de 59 de ani, care acuza stări de rău și avea nevoie urgentă de transport la spital. Incidentul s-a produs în condițiile în care temperatura depășea 35 de grade Celsius.

Echipajul de Ambulanță fusese solicitat să intervină în cazul bărbatului care se simțise rău în timpul unei înmormântări. Ajunși rapid la fața locului, paramedicii i-au acordat primul ajutor și au decis că bărbatul trebuie transportat de urgență la spital. Cu toate acestea, la ieșirea din cimitir, paznicul a refuzat să ridice bariera fără plata taxei de acces.

După aproape trei minute de discuții în contradictoriu, o rudă a pacientului a plătit taxa, permițând astfel ambulanței să părăsească incinta cimitirului.

„Este o bătaie de joc,” a declarat soția pacientului, subliniind urgența situației. Medicii atrag atenția că, în astfel de cazuri, fiecare minut contează pentru viața unui om.

Reprezentanții cimitirului din Galați au catalogat incidentul drept un exces de zel din partea paznicului, care ar fi trebuit să facă o excepție pentru o ambulanță aflată în misiune. Conducerea cimitirului a anunțat deschiderea unei anchete și a promis măsuri împotriva paznicului implicat.

Publicitate