O asistentă medicală și-a escrocat colegii de la UPU, făcând un credit de 130.000 euro!

Angajații de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț au fost profund șocați după ce s-au trezit într-o situație financiară extrem de dificilă, fiind implicați într-un caz de înșelăciune masivă.

O asistentă din echipă a reușit să își convingă colegii că se confruntă cu grave probleme de sănătate și că are nevoie de ajutor financiar pentru tratament, informează Antena3.ro.

Publicitate

Cu povestea sa emoționantă, asistenta a reușit să obțină sprijinul colegilor pentru a deveni giranți la împrumuturile pe care intenționa să le contracteze. Fără știrea acestora, ea a obținut împrumuturi în valoare de peste 130.000 de euro de la mai multe case de ajutor reciproc, folosindu-se de încrederea și bunăvoința lor.

„Mi-a fost milă când mi-a spus că are astfel de probleme, că e vorba de sănătate. Mi se oprește jumătate din salariu, eu având și o rată și rămân… Nici nu am cu ce să mă descurc. Nu răspunde la telefon, nu răspunde la mesaje de anul trecut din octombrie”, a mărturisit una dintre persoanele păgubite.

Alte colegi au relatat că asistenta le-a povestit despre dificultățile cu care se confruntă familia ei și că a fost nevoită să apeleze la împrumuturi pentru a face față cheltuielilor.

Însă, ulterior, colegii au descoperit că acești bani au fost utilizați pentru achiziționarea unor bunuri de lux și pentru vacanțe extravagante, fără ca familia asistentei să fie conștientă de aceste împrumuturi.

„Colegele asistentei riscă să fie scoase în stradă cu tot cu familii, pentru că nu își pot achita propriile rate, având conturile blocate”, a declarat o altă persoană păgubită.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Neamț a confirmat că instituția nu a fost informată despre această problemă și că, din acest motiv, nu a putut interveni pentru a preveni această situație.

În urma acestui incident, angajații păgubiți au depus o plângere la Poliție și speră că acest caz va fi rezolvat cât mai rapid posibil pentru a-și recupera prejudiciile și a-și putea relua viața normală.

Publicitate