O bătrână de 90 de ani din Germania a fost jefuită de doi români, după un plan ca în filme!

Într-un act de înșelăciune cu tentă cinematică, doi cetățeni români au pus la cale un plan elaborat pentru a jefui o femeie de 90 de ani de monezi de aur în valoare de 50.000 de euro.

Conform informațiilor furnizate de presa germană, cei doi infractori s-au prezentat drept angajați ai Oficiului de Stat al Poliției Criminale, inducând în eroare victima nevinovată.

Publicitate

Suspecții au contactat-o pe femeie prin telefon, avertizând-o că zona în care locuiește a fost recent vizată de mai multe spargeri și că au reușit să captureze un membru al bandei. Sub pretextul informării și protejării sale, au cerut detalii despre valorile pe care le deține în locuință.

Cu sinceritate, bătrâna le-a dezvăluit că are în posesie monede de aur în valoare de 50.000 de euro. Fără a bănui adevărata lor intenție, ea a fost sfătuită să fie precaută și să-și ascundă cu grijă bunurile de preț.

Infractorii au recomandat că cel mai sigur loc pentru ascundere ar fi sub țeava de eșapament a mașinii sale, afirmând că nimeni nu ar fi tentat să caute acolo. Mai mult decât atât, i-au solicitat să închidă obloanele de la casă după ce ascunde monedele, pentru a-și asigura siguranța.

Credulă și neștiind că a picat pradă unei escrocherii elaborate, bătrâna a luat o pungă de pânză și a ascuns banii sub țeava de eșapament a mașinii. În cele din urmă, ea a trăgat și obloanele de la casă, considerând că a urmat instrucțiunile primite de la presupușii polițiști.

După ce victima a efectuat totul conform indicațiilor, cei doi români s-au prezentat ulterior la locație și au sustras fără milă punga plină cu monedele de aur.

În prezent, forțele de ordine reale sunt pe urmele celor doi infractori români, cunoscuți pentru abilitățile lor de escroci. Se pare că aceasta nu este prima infracțiune de acest fel în care sunt implicați, iar autoritățile depun eforturi considerabile pentru a-i aduce în fața justiției.

Într-o lume în care înșelătoriile devin tot mai sofisticate, este important să fim vigilenți și să ne protejăm înțelept bunurile și informațiile personale.

Publicitate