O bătrână internată cu gripă, a ajuns cu umerii fracturați după ce a fost plimbată între spitale!

Un caz extrem de grav de neglijență medicală a fost descoperit în județul Mureș, unde o femeie de 77 de ani, inițial trimisă la spital cu simptome severe de gripă, a sfârșit prin a avea fracturi la ambele brațe în urma unei plimbări ineficiente între unitățile medicale.

Descoperirea șocantă a fost făcută de fiica victimei, după ce a observat că mama sa era plină de vânătăi.

Publicitate

Potrivit relatării Pro TV, cazul a început când femeia a fost adusă la spitalul din Reghin pe 21 decembrie, prezentând simptome alarmante de gripă. După o serie de investigații, medicii au decis transferul acesteia la spitalul din Târgu Mureș, unde i s-au făcut alte analize. Două zile mai târziu, a fost trimisă înapoi la Reghin, la secția de Boli Infecțioase.

Alarmele s-au declanșat când fiica femeii a efectuat o vizită pe 24 decembrie și a descoperit-o cu vânătăi pe ambele brațe. Cu toate acestea, abia pe 29 decembrie a fost efectuată o radiografie care a dezvăluit că femeia de 77 de ani avea fracturi la ambii umeri și un umăr dislocat.

Ana Rad, fiica pacientei, a relatat pentru Pro TV: „Am întrebat, toată lumea dădea din umeri că nu se știe (…) Am adus-o cu brațele întregi. Efectiv neagră, nu albastră pe mâini și zicea că are dureri foarte mari (…) Durerile erau din ce în ce mai mari”.

Neglijența și lipsa de acțiune din partea personalului medical au ridicat semne de întrebare serioase. Nepoata pacientei, Arabela Medve, a descris starea gravă a femeii și disconfortul suferit: „A zis că o dor degetele, nu pot să le mișc (…) Durerile erau din ce în ce mai mari”.

Anchete interne au fost anunțate la spitalele din Târgu Mureș și Reghin, dar serviciile de ambulanță au refuzat să participe la anchetă. Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală.

După două săptămâni în care a suferit cu brațele fracturate, femeia a fost transportată din nou la Târgu Mureș pentru a fi operată la brațe, deși gripa de care suferea inițial se vindecase între timp.

Neglijența și lipsa de răspuns din partea instituțiilor medicale au generat un val de indignare și întrebări cu privire la tratamentul inadecvat și lipsa de urgență acordată unei pacient.

Publicitate