O bunică și nepotul ei au ajuns la spital, în stare gravă, după ce s-au răsturnat cu sania

O bunică și nepotul ei au ajuns în stare gravă la spital, după ce s-au accidentat la săniuș, pe părtia de la Durău – județul Neamț.

”Acțiune a salvamontiștilor din Neamț pentru acordarea primului ajutor medical și salvare a doua persoane accidentate grav pe pârtia de sanie din stațiunea Durau.

Un adult și un copil au încercat sa coboare împreună cu sania, nu au mai reușit sa o controleze, rasturnandu-se și accidentandu-se grav în cădere.

Adultul a suferit un traumatism al membrului inferior iar copilul un traumatism craniu-cerebral deschis.

După acordarea primului ajutor medical, salvamontiștii au transportat cele doua persoane accidentate la cele doua ambulante SMURD și SAJ trimise pentru preluare.

Salvamont Romania va recomanda sa nu folosiți mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă, evitați sa coborâți pante foarte înclinate, sau porțiuni neamenajate și neprotejate, evitați sa coborâți mai multe persoane pe sanie întrucât acestea, datorita greutății , pot prinde viteze mari și pot fi necontrolate.

De asemenea, adulții în cădere pot răni copii aflați alaturi de ei pe sanie.” este comunicatul celor de la Salvamont Neamț.