O companie din Piatra-Neamț a listat obligațiuni pe bursă

Autonom Services, o companie din Piatra-Neamț ce oferă servicii de leasing operaţional şi rent-a-car, listează, astăzi, obligaţiuni în valoare de 20 milioane de euro la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat al operatorului pieţei noastre de capital.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca miercuri, 4 decembrie, obligatiunile denominate in euro emise de Autonom Services (AUT24E) vor intra la tranzactionare pe piata reglementata administrata de BVB.

Obligatiunile sunt negarantate si neconvertibile, cu o maturitate de 5 ani, respectiv in data de 12 noiembrie 2024. Dobanda este fixa, de 4,45% pe an platibila anual.

Emisiunea cuprinde 20.000 de obligatiuni, cu o valoare nominala de 1.000 de euro, ceea ce inseamna o valoare totala de 20 milioane de euro.

Prin realizarea emisiunii de obligatiuni, unul dintre obiectivele specifice ale Autonom Services consta in cresterea maturitatii medii a finantarilor atrase, astfel incat, data fiind maturitatea de cinci ani a obligatiunilor, scadenta medie a finantarilor atrase sa creasca substantial, in acord cu durata medie de patru ani a contractelor de leasing operational, principala categorie de servicii prestata.

Alte doua obiective se refera la asigurarea finantarii cresterii organice a afacerii de leasing operational si rent-a-car si la posibile achizitii de companii.

Emisiunea a fost intermediata de BRD-Groupe Societe Generale si BT Capital Partners, obligatiunile fiind vandute printr-un plasament privat derulat in noiembrie 2019.

Societatea Autonom Services si-a inceput activitatea in anul 2006, in Piatra-Neamt, fiind orientata spre sectorul de rent-a-car (inchiriere autovehicule pe termen scurt), oferind servicii preponderent catre persoane fizice.

Societatea s-a extins rapid, initial in zona Moldovei (2006) si ulterior in majoritatea oraselor mari din tara (2007 – 2008), ajungand sa fie prima si singura societate de profil cu acoperire extinsa la nivel national (prin raportare la marile centre urbane ale tarii si avand in vedere distribuirea geografica a punctelor de lucru).

In prezent, Autonom Services are peste 500 de angajati, o flota ce depaseste 9.000 de autoturisme, mai mult de 40 de agentii in peste 30 de orase din Romania, precum si in Ungaria (2 agentii) si Serbia (1 agentie).

Antreprenorii Marius si Dan Stefan sunt cei doi actionari ai Autonom Services.

Publicitate