Într-o comună din Moldova urmează să se ridice cea mai mare cruce din țară, cu o înălțime de 44 de metri!

Primăria comunei Ibăneşti, din județul Botoșani, anunță că vrea să construiască o cruce înaltă de aproximativ 44 de metri, devenind cea mai mare construcţie de acest fel din ţara noastră, relatează Monitorul de Botoșani.

Structura crucii va fi realizată din confecții metalice cu elemente zăbrelite, iar terenul va fi amenajat cu alei și bănci. Primarul Romică Magopet declară că investiția este necesară şi de mult aşteptată.

Publicitate

„Este un simbol al creștinătății, un simbol al iubirii lui Dumnezeu față de oameni și în același timp un simbol al jertfei lui Dumnezeu față de noi și pentru a salva omenirea.

Am realizat foarte multe lucrări de investiții, începând de la drumuri, infrastructură educativă, școli, grădinițe, tot ce înseamnă o funcționare corespunzătoare a administrației, și acum am zis că este momentul să facem un obiectiv care să fie în semn de mulțumire față de tot ceea ce avem, tot ceea ce suntem, pentru că, în general, oamenii își aduc aminte de credință sau Dumnezeu atunci când intră în necazuri. (…)

Încercăm și noi să aducem un moment de slavă, de mulțumire pentru întreaga noastră existență, pentru că așa este corect”, a spus primarul.

Obiectivul va costa aproximativ 2 milioane de lei, banii fiind din bugetul comunei. Din cauza drumului destul de greu accesibil până la locaţia unde va fi crucea, aceasta va fi adusă pe bucăţi şi asamblată acolo.

Dacă va fi realizat cu aceste specificaţii, monumentul va deveni cel mai mare de acest fel din ţară. La ora actuală, cea mai înaltă cruce se află la Muntenii de Sus, în judeţul Vaslui, de 42 de metri. Urmează Crucea Trinitas, de pe Dealul Păun, care are 40 de metri şi Crucea Eroilor, de pe Vârful Caraiman, de 39,2 metri.

Politicienii spun deseori că Botoşani este tărâmul sfinţilor, deoarece judeţul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Este vorba despre Sfântul Cuvios Sila, de la Sihăstria Putnei, Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț (Hozevitul) și Sfântul Cuvios Onufrie de la Vorona.

Publicitate