O femeie a dus cancerul terminal pe picioare 21 de ani, după ce soțul i-a ascuns boala!

În aprilie 2021, lumea a pierdut o femeie remarcabilă, Rosie Gamp, în vârstă de 90 de ani, care a dus o luptă neștiută împotriva cancerului de sân timp de 21 de ani.

Potrivit informațiilor furnizate de Mediafax, Rosie a fost diagnosticată în 1999, însă soțul ei, Melvin, i-a ascuns adevărul timp de două decenii.

Publicitate

Totul a început în urmă cu 21 de ani, când Rosie a alertat medicii cu privire la un nodul la subsuoară, descoperit după o vacanță în Portugalia.

Chirurgul a comunicat diagnosticul devastator lui Melvin, iar acesta, fiind uimit și șocat, a ales să nu îi dezvăluie soției sale adevărul crunt. În schimb, i-a spus că este medicul la telefon și că rezultatele nu au sosit încă.

Cu toate că Rosie a avut oportunitatea de a urma tratamentul chimioterapeutic după o intervenție chirurgicală, ea a refuzat, neștiind că se afla în fază terminală.

Melvin, angajat în domeniul vânzărilor farmaceutice, a căutat alternative și a descoperit un tratament cu Anastrozol la Spitalul Middlesex, sub îndrumarea Dr. Jeffrey Tobias, un oncolog de renume specializat în cancerul de sân.

Acest medicament, cunoscut sub numele de Arimidex, este o terapie hormonală eficientă în cazul femeilor diagnosticate cu cancer de sân în stadiu incipient și pozitive la receptorii de estrogeni. Anastrozol a contribuit la prelungirea vieții Rosiei și la sărbătorirea a trei aniversări de nuntă suplimentare alături de soțul ei.

Într-un gest de protecție față de familia lor, Melvin nu i-a dezvăluit niciodată soției sale gravitatea bolii.

La înmormântare, el a mărturisit că a considerat că acționează pentru binele lor, protejându-i pe copii de suferință. Potrivit lui Melvin, Rosie a supraviețuit atât de mult timp datorită personalității puternice și dorinței de viață.

Publicitate