O femeie a găsit pe jos un plic cu 17.000 de euro şi l-a predat la Poliţiei!

Într-o demonstrație de cinste și integritate rar întâlnite în zilele noastre, Andreea Guzu Baghiu, o femeie din Piatra-Neamț în vârstă de 34 de ani, a devenit subiect de inspirație pentru comunitatea sa după ce a luat o decizie remarcabilă.

Pe 28 martie, Andreea s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, aducând cu ea un plic ce conținea suma impresionantă de 16.800 de euro, pe care l-a găsit în parcarea unei clinici medicale private, informează stiri-neamt.ro.

Publicitate

Fără să stea pe gânduri, Andreea a relatat polițiștilor cum a descoperit plicul cu bani și cum a considerat că cea mai corectă acțiune este să îl predea autorităților. Gestul ei a fost cu atât mai notabil cu cât o sumă atât de mare ar fi putut tenta mulți să o folosească în alte scopuri.

Ulterior, polițiștii au reușit să identifice proprietarul banilor, un bărbat în vârstă de 84 de ani, din aceeași comunitate, care a dezvăluit că acei bani erau destinați plății salariilor angajaților, ceea ce ar fi putut afecta în mod serios multe familii din zonă.

Mesajul de la Poliția Neamț a subliniat gestul altruist al Andreei, numind-o un exemplu de spirit civic și cinste pentru întreaga comunitate. Această poveste servește drept amintire că, în ciuda tentațiilor, alegerea onestității și a binelui comun rămâne întotdeauna cea mai valoroasă.

Publicitate