O femeie a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă barbă din lume! – VIDEO

O femeie din Michigan a devenit deținătoarea recordului mondial pentru cea mai lungă barbă, potrivit Guinness World Records, după ce a renunțat la obișnuința de a se bărbieri de trei ori pe zi.

Erin Honeycutt, în vârstă de 38 de ani, a reușit să-și lase să crească o barbă impresionantă de 30 cm în lungime.

Motivul neobișnuit pentru această alegere este sindromul ovarian polichistic, o afecțiune care provoacă dezechilibru hormonal și poate duce la creșterea excesivă a părului.

Potrivit oficialilor Guinness, această afecțiune a lui Honeycutt a dus la creșterea necontrolată a părului facial, ceea ce a ajutat-o să obțină recordul pentru cea mai lungă barbă în rândul femeilor. Deși sindromul ovarului polichistic poate cauza multe dificultăți, în acest caz a dus la o situație neașteptată.

Pe parcursul adolescenței și al maturității, Honeycutt a încercat diverse modalități de îndepărtare a părului facial, inclusiv bărbierirea și utilizarea produselor cosmetice. Cu toate acestea, creșterea rapidă a părului o determinat să renunțe la această rutină și să-și lase barba să crească. Cu sprijinul soției sale, Jen, a decis să adopte această schimbare.

Honeycutt a câștigat recordul pentru cea mai lungă barbă pe 8 februarie 2023, în Caro, Michigan. Ea a preluat titlul de la Vivian Wheeler, o femeie în vârstă de 75 de ani, ale cărei barbă avea 25,5 cm.

În ciuda provocărilor de sănătate pe care le-a întâmpinat, inclusiv amputarea unei părți a unui picior din cauza unei infecții bacteriene și un accident vascular cerebral cauzat de hipertensiune arterială, Honeycutt a menținut o perspectivă pozitivă asupra vieții. Ea a insistat că această atitudine pozitivă a contribuit la vindecarea și adaptarea ei la circumstanțe dificile.

Sindromul ovarian polichistic și creșterea excesivă a părului au dat naștere unei povești neobișnuite și impresionante în viața lui Erin Honeycutt, care a ajuns să fie recunoscută pentru recordul ei unic.

Publicitate