O femeie a primit 20.000 euro despăgubiri după ce s-a împiedicat de un diblu și și-a rupt nasul, în parcarea Dedeman!

Dupa ce s-a împiedicat de un obiect metalic în parcarea Dedeman din Cluj-Napoca, o femeie a obținut o despăgubire considerabilă în urma unui accident survenit în martie 2019.

După un proces îndelungat, instanța a decis ca femeia să primească despăgubiri în valoare de 20.000 de euro, de la magazinul de bricolaj implicat în incident, informează libertatea.ro.

Publicitate

Femeia a solicitat inițial daune morale de 200.000 de euro, însă decizia instanței de fond a fost de a-i acorda 50.000 de euro. În urma unui recurs la Curtea de Apel Cluj, suma a fost redusă la mai puțin de jumătate, stabilindu-se compensația finală de 20.000 de euro.

Hotărârea din 13 decembrie 2023 nu este definitivă, existând posibilitatea de apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe lângă daunele morale, femeia va primi și daune materiale de 20.633,67 de lei, reprezentând costurile de tratament și recuperare, precum și 2.700 de euro pentru beneficiul nerealizat, conform deciziei instanței.

Accidentul a avut loc când femeia s-a împiedicat de un diblu metalic de mărimea unui cui, suferind fractura nasului și luxația umărului drept. Ea a necesitat tratament medical și kinetoterapie pentru recuperare pe parcursul a 6 luni, iar evaluarea medicală ulterioară a indicat o reducere a mobilității active a umărului drept la aproximativ 60%.

Reprezentanții Dedeman au susținut în instanță că femeia ar fi putut evita accidentul dacă ar fi fost mai atentă și ar fi respectat regulile de circulație din parcarea magazinului. Cu toate acestea, instanța a concluzionat că spațiul de parcare nu oferea un culoar dedicat pietonilor, determinând imposibilitatea evitării accidentului și respingând astfel acuzațiile aduse reclamantei.

Decizia finală a instanței a subliniat că, dat fiind lipsa unui traseu dedicat pietonilor în parcare, femeia nu poate fi responsabilizată pentru accidentul suferit.

Despăgubirea acordată reprezintă o compensație pentru prejudiciile suferite de femeie și este un rezultat al analizei și deliberărilor instanței asupra cazului respectiv.

Publicitate