O bătrână de 88 de ani ar fi murit de frig în azil. Avea doar 28 de grade când a fost descoperită!

O tragedie cutremurătoare a avut loc într-un azil din Mereni, județul Dâmbovița, unde o femeie în vârstă de 88 de ani a fost găsită moartă, suferind de hipotermie.

Incidentul a avut loc în timp ce aceasta ar fi trebuit să beneficieze de îngrijire la centrul pentru persoane vârstnice.

Medicii care au preluat-o și transportat-o la Spitalul Județean din Târgoviște au constatat că femeia se afla în șoc hipotermic și avea o temperatură corporală extrem de scăzută, de doar 28 de grade Celsius, conform certificatului medico-legal.

În urma acestei tragedii, autoritățile au demarat o anchetă amplă pentru a investiga circumstanțele în care s-a petrecut decesul. Azilul, inițial construit de primărie și ulterior concesionat unei organizații private, este acum sub atenta supraveghere a autorităților.

Șeful centrului pentru bătrâni, absente în momentul tragic, a indicat posibilitatea ca decesul femeii să fi fost cauzat de frigul din clădire.

Conform Inspectoratului Poliției Județene Dâmbovița, femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fiind suspectată de hipotermie și alte afecțiuni, însă, din păcate, a decedat în dimineața zilei următoare. Autoritățile au precizat că va fi efectuată o necropsie pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

O echipă mixtă de anchetatori din cadrul Poliției Orașului Răcari, Serviciului de Investigații Criminale și al altor entități a desfășurat verificări ample pentru a verifica respectarea condițiilor legale în cadrul centrului pentru bătrâni.

Dosarul penal deschis pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu va investiga cu atenție toate aspectele și circumstanțele acestui eveniment tragic, într-un efort de a aduce claritate și, acolo unde este cazul, de a stabili responsabilitățile în această tragedie umană, conform informațiilor furnizate de Antena 3.

Publicitate