O femeie de 50 de ani a absolvit Medicina împreună cu fiul său!

Loredana Budeș, o femeie de peste 50 de ani, a devenit șef de promoție la secția de Asistență de profilaxie stomatologică de la Facultatea de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iași.

Această realizare deosebită s-a remarcat cu atât mai mult cu cât ea a încheiat cursurile alături de fiul său, conform informațiilor publicate de Ziarul de Iași.

Motivația care a condus-o pe Loredana Budeș spre alegerea acestei specializări inedite într-o etapă mai avansată a vieții sale a fost posibilitatea de a lucra alături de soțul ei, medic stomatolog.

Cu aproximativ 4 ani în urmă, când a apărut un zvon despre înființarea unei noi secții la UMF Iași – secția de Asistență de profilaxie stomatologică, soțul ei i-a explicat în detaliu în ce consta această specializare și direcția de dezvoltare către profesia de igienist dentar.

După informare, Loredana a fost ferm convinsă că aceasta este calea pe care dorește să o urmeze, mai ales că îi oferă oportunitatea să colaboreze într-o echipă medicală cu soțul ei, în propriul cabinet de medicină stomatologică.

Astfel, acum trei ani, când zvonul s-a concretizat și secția de Asistență de profilaxie stomatologică a fost înființată oficial la UMF Iași, decizia de a se înscrie în această specializare a fost una naturală pentru Loredana, mai ales că locuia deja în Iași.

Experiența academică a Loredanei Budeș a fost remarcabilă, având în vedere că, în trecut, a absolvit și Facultatea de Biochimie. În plus, într-un moment cu adevărat special, a fost studentă la UMF Iași în același timp cu fiul său, care a fost înscris la Facultatea de Medicină Generală.

Finele săptămânii trecute a adus un moment memorabil pentru UMF Iași, deoarece peste 1.500 de tineri au rostit Jurământul lui Hipocrate. Această ceremonie solemnă a marcat momentul în care acești tineri au fost oficial recunoscuți ca viitori medici și specialiști în domeniul medical, pregătiți să își înceapă carierele și să ofere îngrijire medicală de calitate societății.

Astfel, povestea remarcabilă a Loredanei Budeș ne reamintește că niciodată nu este prea târziu să îți urmezi pasiunea și să cauți să îți împlinești visurile, chiar și atunci când se ivește oportunitatea de a face acest lucru alături de cei dragi. Prin perseverență și hotărâre, ea a dovedit că este posibil să atingem noi culmi în viață și să facem alegeri inspirate pentru a ne construi un viitor împlinit.

Publicitate