O femeie este printre cele mai bătrâne mame din lume după ce a născut gemeni la 70 de ani!

Safina Namukwaya a intrat în istorie ca fiind „cea mai bătrână mamă din Africa” după ce a adus pe lume gemeni la vârsta de 70 de ani. Nașterea, care a avut loc pe 29 noiembrie, a fost rezultatul unui tratament de fertilizare in vitro, conform informațiilor furnizate de Mediafax.

Spitalul în care s-a produs evenimentul a descris nașterea ca fiind „istorică”, iar vestea a fost adusă în atenția publicului de către Sky News. O declarație postată pe pagina de Facebook a spitalului subliniază reușita deosebită: „Am realizat ceva extraordinar – să aducem pe lume gemeni la cea mai bătrână mamă din Africa, în vârstă de 70 de ani!”

Publicitate

Atât Safina Namukwaya, cât și cei doi nou-născuți, un băiat și o fată, se simt bine, conform informațiilor furnizate de spital. Cu toate acestea, într-un interviu acordat postului de televiziune NTV Uganda, Namukwaya a mărturisit că sarcina nu a fost ușoară și că a fost nevoită să își utilizeze aproape toate economiile din cauza stării de rău.

Este a doua oară în ultimii trei ani când Safina Namukwaya a devenit mamă, ea aducând pe lume o fetiță în anul 2020, tot prin fertilizare in vitro.

Cu toate că Safina Namukwaya deține titlul de „cea mai bătrână mamă din Africa”, nu este cea mai vârstnică femeie care a născut vreodată. Acest titlu este deținut de o femeie din India, în vârstă de 74 de ani, care a dat naștere unor fetițe gemene în 2019, tot prin intermediul fertilizării in vitro.

Publicitate