O fetiţă a supraviețuit miraculos după 18 ore la -11°C în viscol, având în brațe câine comunitar de care s-a încălzit!

O fetiţă de 10 ani din Rusia a supravieţuit în mod miraculos stând timp de 18 ore la temperaturi de -11 grade, în viscol, după ce s-a rătăcit în timp ce mergea de la şcoală spre casă. Șansa a fost să întâlnească un câine cu o blană pufoasă de pe stradă pe care l-a ținut în brațe în acest timp.

Ea se pierduse de casa ei când se întorcea de la școală din Uglegorsk, pe cea mai mare insulă a Rusiei, Sakhalin, într-o zi în care temperaturile au scăzut la minus 11 grade, a declarat poliția.

Viscolul a dus la un strat de zăpadă de peste 2 metri, în unele locuri omătul ajungând chiar până la primul nivel al clădirilor. Fata a fost găsită în cele din urmă la 18 ore după ce a plecat spre casă de la școală, informează observatornews.ro.

Ea a povestit că „a îmbrățișat un câine pufos pentru căldură”. Vika și bătrânul rătăcit stăteau întinși pe o saltea, care fusese așezată pentru câini fără adăpost, sub un balcon jos, adăpostindu-se de viscol. „A fost dusă direct la spital și s-a constatat că are degerături ușoare”, au spus salvatorii.

Olesya Voznyuk, un oficial al Comitetului de Investigație, a declarat: „Ea se ascundea sub un balcon cu câinele. Fata iubește foarte mult animalele, obișnuia să se joace tot timpul cu câini locali. S-a dus să hrănească acești câini după școală și apoi a fost prinsă de furtuna de zăpadă și de vântul puternic”.