O firmă cu un singur angajat va repara 14 drumuri județene în valoare de 100 milioane de lei!

Şoferii care se întreabă de ce avem mai multe gropi decât şosele netede află acum una dintre explicaţii. 14 drumuri din judeţul Cluj vor fi întreţinute de o firmă cu un singur angajat.

A câştigat la licitaţie contractul de aproape 100 de milioane de lei, iar Consiliul Judeţean nu a avut nimic împotrivă, informează observatornews.ro.

Conform contractului, pe lângă tunderea vegetaţiei de pe marginea părţii carosabile, sau înlocuirea indicatoarelor rutiere degradate, singurul angajat al acestei firme are obligaţia de a întreţine şi podurile, lucru deloc uşor aici, având în vedere starea în care se află.

Şi să îndeplinească dorinţa soferilor care circulă către satul Buza. Mai exact, să înlocuiască pe câţiva kilometri acest pietriş cu un strat de asfalt.

Consiliul Judeţean Cluj, care nu este îngrijorat că o firmă cu un singur angajat a câştigat licitaţia pentru întreţinerea mai multor drumuri. Societatea din Bistriţa are doi subcontractanţi, care vor face, de fapt lucrările.

„Își asumă asigurarea tuturor utilajelor și personalului necesare în ceea ce privește derularea acordului cadru. În condițiile în care legislația în vigoare permite recurgerea la această procedură”, a transmis Consiliul Judeţean Cluj.

În faţa unei legi permisive, şoferii se întreabă cine răspunde dacă drumurile nu sunt bine întreţinute.

Romulus Mârza, primar comuna Ţaga: Sper ca acea firmă cu un singur angajat, deşi îmi pun şi eu semne de întrebare, să facă faţă provocărilor.

Aceeași firmă cu un angajat a câștigat și licitația pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Mureș pentru trei ani.

Exemple de subcontractări sunt şi în Moldova. O firmă cu un angajat face studiul de utilități pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, iar altă a primit în 2019 contractul pentru refacerea drumurilor afectate de inundații din județul Suceava.