O mamă româncă și-a născut gemenii pe o autostradă din Italia!

O mamă româncă a născut gemenii pe autostrada A24 din Italia, la bordul unei ambulanțe în care se afla atunci în drum spre spital. O naștere reușită, iar femeia a născut un băiat și o fată perfect sănătoși, notează stiridiaspora.ro.

Bebelușii sunt sub observație acum la policlinica Umberto I și așteaptă să poată merge la noua lor casă din Marano Equo, provincia Roma, Lazio din Italia. Nașterea a fost primită cu bucurie de primarul orășelului din provincia romană Franco Tozzi: „Ne bucurăm pentru proaspeții părinți care locuiesc de ceva vreme în țara noastră, cărora le transmitem cele mai bune urări în calitate de administrație municipală”.

Nașterea de urgență a avut loc în noaptea dintre sâmbătă și duminică după ce tatăl și mama, el originari din Marano Equo și ea de origine română, au cerut o ambulanță pentru a duce femeia la spitalul San Giovanni Evangelista din Tivoli.

Fuga către spital a fost întreruptă, însă, la ieșirea Castel Madama de pe autostrada Teramo-L’Aquila-Roma după ce româncei i s-a rupt apa. De aici și necesitatea nașterii gemenilor direct în ambulanță. Din fericire a fost o naștere reușită, iar mămica româncă a născut un băiat și o fată perfect sănătoși.

Ambulanța și-a reluat drumul până la Tivoli unde personalul medical a avut grijă de româncă și de cei doi bebeluși născuți prematur. Apoi, micuții au fost transferați la policlinica Umberto I din Roma, monitorizați având în vedere nașterea prematură, dar în stare bună.

Dubla naștere a fost sărbătorită de locuitorii din Marano Equo, un oraș cu puțin peste 800 de locuitori. Pentru a-i felicita pe noii părinți, primarul Franco Tozzi a spus: „Ne exprimăm fericirea și cele mai bune urări mamei și tatălui. Un cuplu frumos care a decis să-și crească copiii în țara noastră”.

Marano Equo, ca și în restul Italiei, se luptă cu scăderea natalității. „Pentru un orășel ca al nostru”, continuă primarul, „sosirea a doi noi copii este un motiv de sărbătoare. Ca toate orașele mici din țară, riscăm să rămânem fără elevi pentru grădinițe și școli primare.

Acești doi noi sosiți ne vor permite să ținem școala deschisă. Ne bucurăm foarte mult pentru noii părinți cărora le dorim un viitor luminos și fericit”.