O mamă și-a omorât două fetițe încercând să le scape de păduchi, cu un insecticid pentru oi

Imensă tragedie, sâmbătă, în comuna Ungra din județul Brașov! O localnică și-a băgat în spital toată familia, otrăvind-o cu tomoxan, un insecticid folosit pentru deparazitarea externă a oilor.

ACTUALIZARE: Toate cele 3 fetițe au murit după ce mama lor a încercat să le scape de păduchi

Femeia le-a dat pe cap cu tomoxan celor trei fetițe ale sale (de 7, 8 și 9 ani), precum și ei înseși, dar și mamei sale. Intenția a fost de a scăpa cu toții de păduchi. Două fetițe au murit, cea de-a treia e în stare gravă la spital.

Trei copii și doi adulți din aceeași familie din comuna Ungra, județul Brașov, s-au intoxicat cu tomoxan, o substanță antiparazitară folosită la oi. Copiii au intrat în stop cardio-respirator, informează ziaristii.com.

Două echipaje SMURD şi două ale Serviciului de Ambulanţă s-au deplasat e urgență în comuna Ungra. Cele trei fetițe au fost găsite în stare de inconștiență. Două dintre fetiţe, cele în vârstă de 7 şi de 9 ani, au murit. Ele nu au răspuns manevrelor de resuscitare.

Fetița de 8 ani, mama și bunica ei se află internate în spital, în stare gravă.

Fetița de 8 ani a fost dusă de ambulanța SMURD la spitalul din Rupea (aflat la 7 kilometri distanță), de unde ulterior, dată fiind gravitatea situației, a fost preluată de un elicopter și transferată la Spitalul Județean din Târgu Mureș.

Mama și bunica copiilor prezintau și ele simptome de intoxicație, dar erau conștiente. Mama a fost transportată la spitalul din Rupea, iar bunica i s-a acordat asistență medicală la fața locului.

„Din păcate, copiii în varstă de aproximativ 7 ani și 9 ani, de sex feminin, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Cei doi copii au fost declaraţi decedaţi. Mama copilului a fost transportată la Spitalul Rupea. Bunica copilului este în stare gravă și i se acordă asistență medicală la fața locului”, a transmis ISU Brașov.

Silviu Șchiopu, primarul comunei Ungra, a precizat la Antena 3 cum au fost intoxicați copiii.

„Şomu Bianca, mama celor trei minore, le-a spălat pe cap cu substanţa tomoxan, crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap, iar tomoxan este o substanţă destul de toxică… şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea.

Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomoxan este pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni.”