O mare capitală Europeană impune purtarea măștii în spațiile publice deschise

Autoritățile de la Paris au impus, astăzi, purtarea obligatorie a măștilor de protecție în aer liber în zonele aglomerate ale capitalei franceze, pentru a reduce creșterea ratei infecțiilor cu coronavirus.

Ordinul se aplică persoanelor de 11 ani și peste, a declarat prefectura din Paris într-un comunicat, adăugând că indicatorii arătau că virusul a început să circule mai mult de la mijlocul lunii iulie.

Publicitate

Rata testelor pozitive în regiunea Parisului a fost acum de 2,4%, comparativ cu media națională de 1,6%.

Zonele în care trebuie să fie purtate măștile vor fi detaliate și evaluate în mod regulat, a precizat prefectura. Acestea vor include câteva zone dens populate din suburbiile cu venituri mai mici ale capitalei.

După ce măsurile dure au încetinit ratele de infecție, multe țări europene urmăresc acum apariția de noi clustere după ușurarea restricțiilor pentru a încerca să limiteze daunele economice și să atenueze frustrarea publică.

În Franța este obligatoriu să se poarte măști în spații publice închise, precum magazine și bănci, începând cu 21 iulie, iar Parisul se alătură unei liste din ce în ce mai mari de orașe care ordonă oamenilor să poarte măști în zone aglomerate în aer liber, inclusiv Toulouse, Lille și Biarritz.

Publicitate