O moașă din România a ajuns imaginea sistemului britanic de sănătate în lupta anti-Covid

La aniversarea a 72 de ani de existență, National Health Service (NHS), sistemul britanic public de sănătate, a selecționat-o pe Claudia Anghel, o moașă din Călărași care acum lucrează la Coventry, să fie imaginea publică a acestei organizații extrem de apreciate de britanici.

Claudia Anghel, care lucrează la Spitalele Universitare Coventry și Warwickshire, va fi prezentată pe panouri publicitare și în stațiile de autobuz din întreaga țară, după ce a fost una dintre cele trei persoane alese în Midlands pentru proiectul care marchează 72 de ani de la NHS, conform coventrytelegraph.ne.

Claudia spune că ”sper că proiectul va aduce recunoaștere pentru echipa sa uimitoare, inclusiv toată lumea, de la medici până la personalul de curățenie”. Fotograful britanic Rankin a capturat 12 portrete cu persoane din NHS, ca semn de tribut și mulțumire pentru eforturile depuse în timpul pandemiei Covid-19. Rankin este apreciat în domeniul său și este cunoscut pentru portretele sale despre Rolling Stones și Queen.

Născută în România, Claudia a lucrat în Spitalul Municipal Călărași ca moașă, înainte de a se muta în Marea Britanie, unde a ajuns în 2011, la 38 de ani. Potrivit relatărilor ei, a trăit luni întregi mâncând pâine cu lapte și învățând, pentru a se califica.

O publicație din Coventry explică de ce ea a fost selectată pentru a fi imaginea NHS: “Claudia, coordonator al Muncii la UHCW, a contribuit la punerea în practică a unor măsuri vitale în secțiile de maternitate pentru a oferi îngrijiri sigure mămicilor, bebelușilor și familiilor lor, într-un moment stresant și incert”. Șefii ei au descris-o ca pe un „exemplu strălucitor” al profesiei sale, anunță cei de la newsweek.ro.

Mai multe informații despre acest subiect puteți citi aici.

 

Publicitate