O nouă nuntă între copii! ”Tânărul ar fi trebuit să fie la şcoală, nu la propria-i nuntă!”

O nouă nuntă între copii ar fi avut loc în Strehaia, în acest weekend. Mirii au 11, respectiv 12 ani. „Ar fi trebuit să fie la şcoală”, sunt de părere oamenii care locuiesc în apropiere de casa familiei băiatului, informează alephnews.ro.

Acum o săptămână, o altă ceremonie ce avea în prim plan doi minori a făcut înconjurul internetului.

Strehaia este o localitate în care predomină populaţia de etnie romă şi unde căsătoria de la fragedă vârstă, interzisă de legea din România, este posibilă aici datorită tradiţiilor.

La Strehaia a avut loc, sâmbătă, o nuntă ţigănească, în care mirii erau minori. Potrivit martorilor, mirele, Mihai Ionuţ, care are 11 ani, s-a căsătorit cu Mirela, o fată de doar 12 ani. Petrecerea a avut loc pe strada Rovine din localitate, notează sursa citată.

Mirele locuieşte chiar lângă liceul din Strehaia, determinându-i pe trecători să comenteze asupra faptului că, în mod normal, tânărul ar fi trebuit să fie la şcoală, iar nu la propria-i nuntă.

Vezi și: ”Două copile sărace, din părinți săraci, din bunici săraci, ce vor naște prunci veșnic săraci…”

Săptămâna trecută, în localitate a mai avut loc o nuntă de minori, cu mirele având 15 ani, iar mireasa – 16, spun localnicii. Imaginile de la acest eveniment fac carieră pe Youtube, unde se poate observa cum mirii au fost duşi la biserică cu tirul!

„Având în vedere imaginile prezentate în spațiul public, Compartimentul Relații Publice al IPJ Mehedinți este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți a dispus verificări cu privire la evenimentul din orașul Strehaia.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii, s-a stabilit că nu este vorba despre încheierea unei căsătorii propriu-zise, ci de o promisiune de căsătorie la împlinirea vârstei de 18 ani.

Conducătorul autotrenului a fost sancționat contravențional, conform OUG nr. 195/2002, cu modificările și completările ulterioare, pentru nerespectarea regulilor privind transportul persoanelor și al obiectelor în sau pe vehicule.

De asemenea, au fost informați reprezentanții DGASPC Mehedinți.”, anunțase, la acel moment, IPJ Mehedinți.