O pacientă din spital a murit în liftul rămas între etaje. Conducerea spitalului a cerut mușamalizarea cazului

O tragedie de proporții a avut loc la Spitalul Județean Slatina, unde o femeie în vârstă a pierit într-un lift blocat între etaje. Incidentul a fost ținut sub tăcere, iar autoritățile locale sunt acum în centrul unui scandal uriaș de mușamalizare.

Pacienta, identificată ca fiind mama unei asistente din spital, se afla în drum spre Terapie Intensivă pentru a fi intubată atunci când liftul în care se afla a rămas blocat pentru zeci de minute. În ciuda eforturilor medicilor de a-i acorda primul ajutor și manevrelor de resuscitare, bătrâna a decedat în lift.

Informațiile privind această tragedie au ieșit la iveală abia la câteva zile după incident, deși prefectul județului Olt, Mario De Mezzo, a declarat că a aflat de la medici și nu de la conducerea spitalului. Acesta a condamnat modul în care cazul a fost gestionat și a solicitat răspunsuri de la autorități.

„La Spitalul Județean Slatina, o femeie a decedat în lift. Una dintre primele priorități ale vătafei care se numește manager a fost ca eu să nu aflu. Le mulțumesc medicilor care mi-au zis. Este exclusiv o problemă de management ca să se asigure că pacienții nu mor în lifturi. Să le fie rușine! De câți oameni mai e nevoie ca să-ți dai demisia sau să fie demisă?”, a declarat prefectul Mario De Mezzo.

Până în prezent, conducerea spitalului nu a emis nicio declarație oficială cu privire la acest incident tragic. Presiunea din partea comunității și a autorităților locale crește, iar publicul așteaptă să afle măsurile care vor fi luate pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Publicitate