O pacientă și-a răsplătit medicul cu partide de amor, apoi l-a amenințat: ”dau tot soției”!

O femeie în vârstă de 45 de ani a fost condamnată recent la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj se.xual, conform deciziei Judecătoriei Suceava.

Sentința a fost dictată pe fondul unui incident care a avut în prim-plan un medic stomatolog de peste 70 de ani, ale cărui detalii au fost prezentate în cadrul unui dosar penal, informează Monitorul de Suceava.

Publicitate

Conform sursei citate, evenimentele au avut loc la finele anului 2018, când medicul, în vârstă de 73 de ani la acea vreme, a efectuat o extracție dentară simplă pentru Delia T.

Aceasta a considerat că îi este datoare medicului și, în semn de „mulțumire”, l-a invitat la o cafea în locuința sa din Suceava.

Întâlnirea a luat o turnură neașteptată, iar din cercetările ulterioare a rezultat că femeia s-a dezbrăcat și a oferit medicului tratamentul necuvenit de tip oral. Scenele de acest gen s-au repetat, iar situația s-a complicat atunci când femeia a început să-l șantajeze pe medic cu înregistrările compromițătoare.

Amenințarea cu difuzarea înregistrărilor a determinat medicul să ofere inițial 1.000 de lei, dar femeia a continuat să-l contacteze și să-l presioneze. La începutul anului 2019, medicul a apelat la poliție, iar într-un flagrant organizat, femeia a fost prinsă cu 700 de lei marcați, bani primiți în schimbul garanției că înregistrările vor fi șterse.

În fața instanței, Delia T. a recunoscut săvârșirea faptei de șantaj, dar a susținut că ea însăși a fost hărțuită sexual și că partidele de sex nu au avut loc doar la inițiativa sa. Cu toate acestea, investigația a infirmat afirmațiile sale.

Sentința a inclus o pedeapsă de 2 ani de închisoare, cu suspendare pentru 3 ani de zile și 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Deoarece femeia nu avea antecedente penale, a cooperat cu ancheta și a arătat regret sincer pentru faptele sale, judecătorii au decis să îi acorde suspendarea executării pedepsei cu închisoarea. Sentința a devenit definitivă, nefiind atacată în instanță.

Publicitate