O primărie scoate la vânzare case de la 250 de euro bucata!

O primărie din România intenționează să scoată la vânzare 129 de case construite în perioada 2005-2006. Locuințele sunt ideale pentru împătimiţii de drumeţii şi trasee turistice, dar şi pentru pasionaţii de off-road.

Cei interesați de ofertă pot cumpăra o astfel de casă cu doar 250 de euro.

În perioada 2005-2006, 200 de case au fost ridicate pe un deal în urma unor inundaţii care au avut loc în zonă. În aceste imobile au locuit iniţial familii de romi, dar după câţiva ani au fost abandonate.

Unele dintre aceste locuinţe case au fost vândute apoi cu preţuri între 250 şi 1.250 de euro. Mai exact, 71 dintre ele. Acum, primăria vrea să reia procedurile de vânzare și să repopuleze zona.

„Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să ştie care este procedura pentru a obţine o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeţi la Rotunda şi să vă alegeţi casa. Fiecare imobil are un număr – puteţi să vă alegeţi o singură casă sau un duplex.

Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcţie de gradul de uzură şi deteriorare. Se depune o cerere la primărie”, a declarat Silviu Tinei.

Casele se vând prin licitaţie, iar câştigătorul este persoana care oferă cel mai mare preţ. Până la data limită de depunere a ofertelor, cei care doresc o casă în Rotunda, vor depune o ofertă de preţ, care trebuie să conţină documentele prevăzute de lege, în plic închis.

Prin urmare, dacă există o singură ofertă pentru o casă de 250 de euro, de pildă, aceasta va fi adjudecată la acel preţ. Dacă sunt mai mulţi ofertanţi, se organizează licitaţie, iar cel care oferă cel mai mare preţ este desemnat câştigător.

Ulterior, se vor încheia contracte de vânzare – cumpărare în faţa unui notar public.