O profesoară care a bătut 12 elevi a fost condamnată la plata unei amenzi!

O profesoră de limba engleză dintr-un liceu din județul Neamț a fost recent condamnată pentru săvârșirea repetată a infracțiunii de „purtare abuzivă în formă continuată”, printr-o decizie judiciară care implică o amendă penală în valoare de 10.000 de lei.

Incidentele terifiante au avut loc în cadrul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu“ din comuna Borca, iar această profesoară a fost găsită vinovată pentru agresarea a 12 elevi în perioada anilor 2021-2022, informează stiri-neamt.ro.

Publicitate

Actele de violență fizică și verbală includ lovirea cu pumnii, picioarele, palmele, trăgând de păr și utilizarea unor obiecte precum pixuri și markere.

Doi dintre elevi au suferit leziuni atât de serioase încât au necesitat zile de îngrijiri medicale.

Victimele, elevi din clasele a III-a și a VII-a, au fost agresați pentru diverse motive, printre care jocul în timpul orelor, comunicarea cu colegii sau pentru că nu ofereau răspunsuri corecte la întrebări.

În fața instanței, profesoara acuzată și-a recunoscut vina și a manifestat regret pentru comportamentul său.

Cu toate acestea, elevii afectați nu au cerut despăgubiri materiale sau condamarea la închisoare a inculpatei. Aceștia și-au exprimat dorința ca profesoara să continue activitatea didactică, oferindu-le educația necesară.

Judecătoria Bicaz a emis sentința, impunându-i profesoarei o pedeapsă de 200 de zile amendă, în valoare totală de 10.000 de lei, la un tarif de 50 de lei pe zi amendă. De asemenea, instanța a dispus ca aceasta să participe la un curs de perfecționare psihopedagogică.

Publicitate