O profesoară refuză încheierea mediilor la clasele a IX-a şi a X-a, spunănd că sunt viruşi în catalogul electronic

Liceul Energetic din municipiul Constanța se confruntă cu o situație tensionată, în urma refuzului unei profesoare de biologie de a încheia mediile elevilor din clasele a IX-a și a X-a, invocând temeri legate de virușii existenți în catalogul electronic.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța a anunțat că a demarat o cercetare disciplinară împotriva acesteia și a propus o soluție pentru rezolvarea acestei situații.

Publicitate

Inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, a declarat pentru News.ro că situația a fost adusă la cunoștința lor de către directoarea școlii.

Potrivit acestuia, profesorul de biologie nu a încheiat mediile la disciplina respectivă, deoarece unitatea de învățământ folosește un catalog electronic, iar temerile acesteia se referă la posibila prezență de viruși în aplicație.

În urma unei hotărâri luate în cadrul Consiliului de Administrație al școlii, s-a decis declanșarea unei cercetări disciplinare în acest caz.

Pentru rezolvarea acestei situații delicate, inspectorul școlar general a propus o soluție. Acesta a discutat cu directoarea școlii și i-a sugerat să ia legătura cu profesoara de biologie pentru a clarifica problema.

Dacă problema este doar legată de operarea în aplicație, Sorin Mihai a recomandat ca profesoara să solicite asistență pentru a introduce notele în sistemul electronic, astfel încât o altă persoană să opereze în sistem sub supravegherea ei, comunicându-i notele pe care trebuie să le introducă.

Astfel, mediile elevilor ar putea fi încheiate cât mai rapid. Inspectorul școlar așteaptă un răspuns din partea directoarei școlii pentru a vedea dacă această soluție este agreată de către profesorul de biologie.

Zeci de elevi s-au prezentat marți la Liceul Energetic, unii însoțiți de părinți, în încercarea de a o convinge pe profesoara de biologie să încheie mediile. Situația a generat îngrijorare și nemulțumire în rândul elevilor și al părinților, care doresc să se rezolve această problemă într-un mod cât mai eficient și corect.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța monitorizează îndeaproape această situație și se așteaptă la o rezolvare promptă, astfel încât procesul de evaluare să se încheie în mod adecvat și să nu afecteze parcursul școlar al elevilor implicați.

Publicitate