O româncă a furat 71.338 de perechi de ochelari de firmă care ar fi ajuns la rețelele din România și Moldova!

O chelneriță româncă, în vârstă de 43 de ani, a fost pusă sub acuzare în regiunea Franche-Comté din Franța, suspectată că ar fi furat ochelari de 3,6 milioane de euro.

Românca, care locuiește la Versailles, a fost arestată săptămâna aceasta de jandarmi, care o suspectează că a participat la o spargere în Jura, în urmă cu doi ani, informează stiridiaspora.ro.

La doi ani de la această spargere cu pagube colosale, femeia este suspectată că a participat, în perioada 1 august – 17 august 2020, în Hauts-de-Bienne, la spargerea unui magazin de optică și care a cauzat un prejudiciu de 3,6 milioane de euro bunuri.

Infractorii au reușit să intre în magazin forțând intrarea înainte de a pune mâna pe 71.338 de perechi de ochelari de firmă.

Anchetatorii au identificat un Volkswagen Passat aparținând unui bărbat de naționalitate română. Aceșta i-a găzduit pe cei trei suspecți din Versailles, iar pe 7 iunie poliția a luat măsuri.

Polițiștii au arestt-o pe Gabriela, o mamă care lucrează în orașul regal ca și chelneriță într-un restaurant.

În timpul percheziției domiciliului său, jandarmii au descoperit 27 de perechi de ochelari, dintre care 21 ar putea corespunde celor furați în Jura. Românca a fost arestată, dar neagă orice implicare în furt.

„Grupurile criminale românești sunt oportuniste. Ele sunt specializate în furtul de marfă, tractoare agricole, furtul de pe rafturile magazinelor și spargeri de case și magazine. Ele sunt, în general, alcătuite în jurul unei persoane sau a unui nucleu de români care au trăit sau au lucrat deja în Europa de Vest”, precizează într-o notă Oficiul central de luptă împotriva delincvenței itinerante (OCLDI).

„Când aceste echipe sunt instalate în Île-de-France, ele pot parcurge câteva sute de kilometri pentru a comite furturi înainte de a se întoarce la casele lor. Bunurile furate sunt apoi vândute în străinătate.

În general, se pleacă cu mașina sau cu autobuzul spre est și obiectele furate sunt revândute în România sau Republica Moldova. Opticienii sunt vizați în special de hoții internaționali care efectuează raiduri în toată țara”, a conchis OCLDI.