O româncă ce lucra în Italia la un spital a fost prinsă în timp ce le fura bolnavilor cărțile de credit

O româncă în vârstă de 56 de ani, aflată la muncă în străinătate, este acum cercetată de autoritățile italiene. 

Femeia este angajată ca lucrător socio-sanitar în spitalul Santo Stefano din Prato, un oraș situat în apropiere de Florența. Românca urmează să fie suspendată din post la sfârșitul investigațiilor.

Carabinierii au identificat-o ca fiind responsabilă pentru furtul cărților de credit ale pacienților internați în spitalul Santo Stefano di Prato. Cărțile de credit furate erau folosite pentru cumpărături uzuale ce nu depășesc 25 de euro, astfel încât femeia să nu aibă nevoie de codul pin la efectuarea plății.

Conform poliției din Italia, citată de iltirreno.gelocal.it, românca primește un salariu de aproximativ 1.400 de euro pe lună, locuiește într-o casă decentă din Florența și are o mașină aproape nouă.

Românca fura carduri de credit de la pacienți aflați pe patul de moarte și folosea banii pentru cumpărăturile sale zilnice. Aceasta lucrează de câteva luni la spitalul Santo Stefano din Prato.

Pe 5 iunie anul trecut, o pacientă în vârstă de 50 de ani a murit în spital, fiind infectată cu Covid-19. Familia pacientei a sesizat faptul că cineva a folosit cardul femeii pe perioada spitalizării. Carabinierii au descoperit furtul prin intermediul camerelor de luat vederi dintr-un supermarket.

Investigațiile ulterioare au arătat faptul că este vorba despre un lucrător socio-sanitar în vârstă de 56 de ani care lucrează în spitalul din Prato. Carabinierii au percheziționat mașinii și casa femeii. Poliția a descoperit carduri de credit ascunse sub covorașul din mașina femeii.

Carabinierii au organizat o conferință de presă la care a participat și directoarea spitalului din Prato. Aceasta și-a exprimat dezamăgirea față de cele întâmplate și anunțat că românca va fi suspendată de la serviciu după ce procurorul de caz va termina investigațiile.