O româncă din Italia a încasat ilegal 65.000 lei, pensia tatălui care era mort de aproape 2 ani!

O româncă, rezidentă din Marta, Lazio, a fost acuzată recent de fraudă după ce s-a descoperit că a continuat să încaseze pensia de invaliditate a tatălui său decedat de aproape doi ani.

Carabinierii italieni au demarat o anchetă amplă, cu sprijinul Interpol și al autorităților române, potrivit informațiilor furnizate de Viterbo Today.

Publicitate

Femeia, stabilită în Marta, a fost identificată că a primit în mod ilegal pensia tatălui său din România încă din aprilie 2022. Tatăl, beneficiar al unei pensii de invaliditate plătite de INPS în Italia, a decedat acum doi ani.

Descoperirea acestui caz a fost rezultatul investigațiilor carabinierilor locali, declanșate după primirea unor informații relevante în acest sens.

Ancheta a dezvăluit că femeia trebuia să declare decesul tatălui său, însă a ales să continue să încaseze pensia de invaliditate a acestuia.

Suma totală estimată încasată în mod fraudulos depășește 13.000 de euro, cu plăți lunare de aproximativ 800 de euro. Dacă nu ar fi fost descoperită, această schemă ar fi putut continua nederanjată pentru mai mulți ani.

Carabinierii au acționat imediat, sechestrând toate cardurile bancare ale femeii și informând Institutul de Previdență Socială (Insp) despre incident, solicitând revocarea imediată a pensiei.

În plus, femeia este obligată acum să restituie suma totală încasată ilegal, iar ancheta continuă pentru a determina amploarea și implicațiile exacte ale acestei fraude.

Publicitate