O româncă l-a ”sedus” pe directorul unei firme ca să fure pentru ea aproape un milion de euro!

Timp de zece ani, directorul unei companii din Elveția a furat din banii firmei aproape un milion de euro și i-a dat amantei sale, o româncă, relatează Știri Diaspora, care preia un amplu articol din cotidianul elvețian Corriere del Ticino.

Între 2008 și 2018, fostul director al societății Gestione Stalvedro Sa a deturnat bani în valoare totală de peste un milion de franci din seiful în care erau depuse încasările zilnice.

El a ajuns în fața instanței de judecată, acuzat de delapidare în formă continuată, gestiune defectuoasă în formă agravată, fals în înscrisuri în formă continuată și spălare de bani.

Bărbatul, care recunoaște pe deplin faptele care i se impută în rechizitoriu, a retras în cel puțin 350 de ocazii numerar din operațiunile societății Gestione Stalvedro Sa. Fostul manager, care între timp a returnat aproximativ jumătate din suma delapidată, modifica foile Excel ale rapoartelor de numerar, ajustând cifrele și ștergând urmele banilor retrași.

El a folosit banii pentru a-și susține nivelul său ridicat de trai și pentru a efectua transferuri bancare repetate (în valoare totală de aproximativ 800.000 de franci) către o femeie din România, pe care o cunoscuse într-un club de noapte din Ticino.

„M-am lăsat păcălit. Aveam o anumită simpatie pentru ea și de aceea am cedat la solicitările ei”, a declarat bărbatul de 72 de ani în fața Curții.

Legătura cu femeia, spune bărbatul, nu a fost singurul motiv care a stat la baza delapidării. „A fost o combinație de circumstanțe. Celelalte motive au fost decesul mamei mele și neînțelegerile din cadrul consiliului de administrație.”

Românca l-a cunoscut pe director într-un club de noapte și i-a devenit amantă.

Timp de zece ani i-a cerut permanent bani și bărbatul i-a trimis sumele pe care le fura din firmă. El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendare timp de doi ani, și restituirea sumei restante de 491.000 de franci.