O școală ține lecții gratuite la mai multe materii pentru elevi de la orice unitate de învățământ

Elevii dornici să se pregătească pentru diverse materii au acum oportunitatea de a face acest lucru fără a cheltui bani pe meditații plătite. Centrul de Excelență Bihor și Colegiul Național Onisifor Ghibu din Oradea oferă lecții gratuite pentru elevii din județ.

Centrul de Excelență Bihor deschide înscrierile pentru anul școlar 2023-2024, informează ebihoreanul.ro.

Centrul de Excelență Bihor, o instituție publică dedicată pregătirii olimpicilor, anunță că sunt deschise înscrierile pentru grupele de pregătire din acest an școlar. Acestea sunt organizate în diverse localități din județul Bihor, inclusiv Oradea, Salonta, Beiuș, Ștei, Aleșd și Marghita. Materiile în care se oferă pregătire gratuită includ matematică, informatică, chimie, biologie și geografie.

În total, în anul școlar 2023-2024, vor fi organizate 38 de grupe de performanță, dintre care două sunt destinate ciclului primar, 19 pentru gimnaziu și 17 pentru liceu. Pentru elevii vorbitori de limba maghiară, există și 5 grupe unde predarea se va face în limba maghiară.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a transmis un comunicat care subliniază că participarea elevilor la aceste grupe este complet gratuită, iar înscrierile se pot face până cel târziu în data de 24 septembrie. Pentru mai multe informații și detalii privind înscrierea, puteți accesa site-ul oficial al Centrului de Excelență Bihor la www.cexbh.ro.

Colegiul Național Onisifor Ghibu extinde pregătirea gratuită pentru elevii din toate unitățile de învățământ

Colegiul Național Onisifor Ghibu din Oradea vine în întâmpinarea elevilor dornici să își dezvolte abilitățile în matematică și informatică. Programul de pregătire gratuită se adresează nu doar elevilor școlii, ci și celor de la oricare altă unitate de învățământ din județul Bihor.

Directorul Colegiului, Iulius Timar, a explicat că inițiativa este menită să ofere acces la pregătirea de performanță pentru toți copiii interesați, indiferent de școala unde învață sau de locul de domiciliu. Grupurile de pregătire acoperă clasele a IV-a până la a VIII-a pentru matematică și includ și niveluri de începători și avansați pentru informatică.

Participarea elevilor la aceste grupe este gratuită, iar profesorii vor fi plătiți de Asociația „Onisifor Ghibu”, care a fost înființată în această vară și va colecta sponsorizări. Lecțiile se vor desfășura după-amiaza sau în weekend, câte 2 ore pe săptămână pentru fiecare grupă.

Înscrierile pentru programul Colegiului Național Onisifor Ghibu se pot face până în data de 26 septembrie, fie la secretariatul colegiului, fie printr-un formular online. În cazul în care vor exista mai mult de 25 de elevi înscriși pentru o anumită grupă, se va organiza un test de departajare.

Directorul Iulius Timar a subliniat importanța acestui centru de excelență pentru elevii dornici să obțină rezultate deosebite, oferindu-le posibilitatea de a învăța la un nivel mai avansat, potrivit pentru viitorii olimpici. Colegiul Național Onisifor Ghibu este singura instituție de învățământ din Bihor care oferă acest tip de pregătire gratuită pentru elevii din afara școlii.