O șoferiță fără permis care a ucis o fetiță de 4 ani, a scăpat de acuzația de ucidere din culpă!

O șoferiţă de 28 de ani, care a condus fără permis și a accidentat mortal o fetiţă de doar 4 ani pe o şosea din judeţul Iaşi în urmă cu două luni, a scăpat de acuzaţia de ucidere din culpă, după ce magistraţii au apreciat că femeia nu ar fi putut evita accidentul nici dacă ar fi avut permis de conducere.

Accidentul s-a produs chiar în faţa casei Anastasiei, o fetiţă de doar 4 ani, care se juca împreună cu alte câteva prietene, când a fost spulberată de o şoferiţă fără permis de conducere, informează adevarul.ro.

Șoferița a spus că deşi nu deţinea un permis auto valabil în România, a făcut în trecut câteva cursuri auto în Suedia.

Magistraţii au fost de părere că femeia nu ar fi putut evita accidentul nici dacă ar fi deţinut permis de conducere.

„Inculpata nu a încălcat alte dispoziţii legale, în afară de a conduce autoturismul fără permis, şi nu a avut posibilitatea evitării producerii accidentului.

În consecinţă, producerea evenimentului rutier nu poate fi imputată acesteia, deoarece între conducerea autoturismului fără a deţine permis de conducere şi moartea victimei nu există legătură de cauzalitate.

Şi în situaţia în care inculpata ar fi deţinut permis de conducere, având în vedere împrejurările săvârşirii faptei era în imposibilitate de a evita accidentul rutier”, se mai arată în comunicatul transmis de către Parchet.

În urma deciziei, femeia a fost trimisă judecată, în stare de arest la domiciliu, doar pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.