O tânără și-a dat în judecată părinții și le cere 2.000 de lei pe lună!

O tânără de 20 de ani, studentă la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, a intentat un proces împotriva părinților săi, cerând instanței să-i oblige la plata unei pensii lunare de întreținere în valoare de 2.000 de lei, până la împlinirea vârstei de 26 de ani sau până la finalizarea studiilor, informează libertatea.ro.

Conform documentelor de la dosar, conflictul dintre tânără și părinții săi a izbucnit în perioada pandemiei, când aceasta susține că a fost forțată să se vaccineze și testată zilnic cu test PCR, experiențe care i-ar fi provocat o traumă emoțională și psihică. Tânăra afirmă că, din cauza acestor experiențe, a ajuns să se teamă să se întoarcă acasă de la liceu.

De asemenea, studenta mai acuză că, până la majorat, mama sa i-ar fi interzis să aibă anumite prietenii și că a fost obligată să mănânce zilnic doar pâine cu iaurt, în timp ce în casă erau disponibile alte alimente precum carne, mezeluri, dulciuri și snack-uri.

La trei luni după ce a împlinit 18 ani, tânăra a părăsit domiciliul familial, locuind temporar la prieteni. În ciuda tensiunilor, a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat și să intre la facultate.

În demersul său juridic, tânăra a invocat prevederile Codului Civil care obligă părinții să-și întrețină copiii majori dacă aceștia sunt încă în continuarea studiilor, până la finalizarea acestora, dar nu mai târziu de vârsta de 26 de ani. Solicitarea ei a fost însă respinsă de instanță până în acest moment al procesului.

Părinții tinerei au prezentat în fața judecătorilor dovezi care arată că i-au oferit fiicei lor condiții optime pentru a-și continua studiile și pentru a-și construi o carieră de succes. Aceștia au declarat că i-au acordat fetei o sumă medie de 3.500 de lei lunar și un apartament complet utilat în sectorul 6 al Capitalei.

În plus, i-au oferit un loc de muncă la compania unde lucrează tatăl, într-un domeniu relevant pentru studiile ei, însă aceste oferte au fost refuzate de către tânără.

Părinții au cerut judecătorilor să respingă cererea fiicei lor, explicând că acordarea unei pensii de întreținere ar împiedica-o să-și dezvolte potențialul și să-și construiască o carieră bazată pe propriile eforturi.

Ei au argumentat că „acest tânăr adult trebuie să își manifeste potențialul nativ pe care îl are, nu să se plafoneze ca urmare a comodității pe care i-ar putea-o asigura veniturile părinților săi”.

Procesul rămâne deschis, iar tânăra așteaptă o nouă decizie a instanței în următoarele săptămâni.

Publicitate