O ursoaică ce a căzut într-o fosă septică în Sinaia, și-a ținut puiul pe cap pentru a-l salva! – FOTO

O situație delicată a avut loc sâmbătă dimineața în zona cunoscută a stațiunii Sinaia, la cota 1400, când o ursoaică și puiul său au căzut într-o fosă septică.

Într-o încercare disperată de a-și proteja puiul, ursoaica îl ținea pe creștet, în timp ce se lupta să iasă din adâncul fosei. Incidentul a fost semnalat de Brașov.net, iar forțele ISU Prahova au fost imediat angrenate în operațiunea de salvare a animalelor.

Publicitate

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia au intervenit rapid la fața locului, însoțiți de un echipaj SMURD și o autospecială de stingere. Situația era extrem de delicată, deoarece ursoaica era aproape complet acoperită de materiile din fosă, iar puiul se agita neliniștit în preajma mamei sale.

Pentru a asigura siguranța intervenției, sprijinul Jandarmeriei Montane a fost solicitat pentru a asigura zona și a preveni apropierea turiștilor de zona de intervenție. De asemenea, operatorul economic care administrează fondul cinegetic din zonă a contribuit cu resursele sale pentru a sprijini operațiunea de salvare.

Până la sosirea unui medic veterinar specializat, pompierii au decis să coboare în fosă o scară metalică din dotare, în speranța că ursoaica și puiul său vor putea folosi această cale pentru a ieși la suprafață. Cu răbdare și determinare, intervenția a avut succes, ursoaica fiind evacuată din fosă, urmată apoi de puiul ei.

În cele din urmă, ambele animale au fost eliberate într-o zonă de pădure apropiată, unde au revenit în habitatul lor natural. Echipa de salvare a fost salutată cu bucurie de toți cei prezenți, iar mesajul RO-ALERT a informat și avertizat pe toți cei aflați în apropiere despre misiunea de salvare în desfășurare.

Astfel, intervenția coordonată și eforturile conjugate ale forțelor ISU Prahova, Jandarmeriei Montane și operatorului economic au dus la salvarea cu succes a ursoaicei și puiului său, într-un moment de maximă vulnerabilitate pentru aceste animale sălbatice.

Publicitate