O vulpe hoață a furat peste 100 de perechi de pantofi din curțile oamenilor

O vulpe a făcut ravagii în Berlin, furând peste o sută de perechi de încălțăminte din fața caselor locuitorilor din zonă. După cum a raportat presa locală, a luat tot ce a găsit în cartierul Zehlendorf, de la încălțăminte din piele la flip-flops.

Chiar dacă amploarea furtului comisă de animale este destul de neobișnuită, comisarul pentru animale sălbatice din Berlin, Derk Ehlert, are o explicație asupra schemei de pradă a vulpii.

Publicitate

Vulpile tinere sunt într-o mișcare continuă în această perioadă a anului, și sunt atrase de lucrurile din piele. Pielea este animal mort și are un miros specific, acest lucru arată că pot ”participa deja la vânătoare”. Pe de altă parte, pantofii de cauciuc, transpirația umană și sărurile pe care le conține sunt atractive pentru animalele tinere.

Un localnic a reușit chiar să fotografieze vulpea în timp ce se afla în gură cu o pereche de șlapi albaștri. Vulpea cleptomană a devenit acum o mică celebritate, printre altele, i s-a oferit propriul profil de Twitter numit „Der_Schuhklau_Fuchs”.

Potrivit Naturschutzbund Deutschland (NABU), cu excepția pantofilor și poate a altor articole asemănătoare, oamenii nu trebuie să se îngrijoreze de prezența vulpii, neexistând niciun pericol imediat din partea animalului care este deosebit de răspândit în capitală.

Vulpile nu ar ataca în mod normal oamenii, iar rabbia a fost eradicată din ele în Germania prin intermediul unui vaccin pus în momeală. Riscul de a fi infectat cu tenia de vulpe fiind, de asemenea, foarte mic.

Publicitate