Odată cu demiterea guvernului PSD, ni se întorc „valorile” acasă

Guvernul PSD a fost demis, urmează votul de investitură pentru un nou guvern, așa că oamenii puși de PSD în funcții cheie în administrația centrală încep să-și facă bagajele.

Este și cazul nemțenilor puși pe filiera PSD – Ionel Arsene în poziții importante și care urmează să revină pe plaiurile locale.

Publicitate

Vlad Marcoci a fost deja a fost demis din funcția de director de investiții la Administrația Națională Apele Române și asta după ce au apărut în spațiul public mai multe lucruri necurate petrecute sub conducerea acestuia. Vlad Marcoci este cunoscut drept cel mai mare traseist politic din județul Neamț.

Oana Gianina Bulai este un alt personaj care se pregătește să părăsească postul oferit de partid, cel de consilier al premierului PSD Viorica Dăncilă. Dacă este să analizăm abilitățile de care Oana Bulai a dat dovadă în ultimii ani, nu excludem posibilitatea ca aceasta să se lipească de vreo sinecură la nivel central, pentru că, revenirea la Roman nu cred că îi va prii foarte tare.

Andreea Arcan Apostol este subsecretar de stat la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, post ocupat prin concurs, desigur, iar faptul că este fiica senatorului PSD Emilia Arcan este doar o stranie coincidență.

Remus Munteanu, băiatul fostului deputet PSD Ioan Munteanu, este în prezent secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, dar și membru în Consiliul de Administrație al Societății Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale „Opcom” SA. Și acesta urmează să își părăsească postul odată cu investirea noului executiv.

Sigur că aceștia sunt doar o parte din membrii PSD susținuți și promovați politic în posturile pe care le-au ocupat. Pe lângă cei enumerați, mai sunt multe persoane apropiate de PSD sau de liderii acestora care au primit câte un post călduț și bine plătit la nivel central, prin ministere, agenții sau consilii de administrație.

Publicitate