Omu’ cu centrala: „Calitatea ne diferențiază de cei din jurul nostru!”

Astăzi ne bucurăm să vă prezentăm povestea Omului cu centrala, prietenul nostru antreprenor în domeniu serviciilor, mai exact service centrale termice.

Credem că Ciprian este un bun exemplu atunci când vine vorba despre succes în afaceri și succes pe plan personal.

Citește povestea lui, ca să te convingi:

Am început activitatea în anul 2011, în domeniu serviciilor, service centrale termice, eram ajutor de inginer la o renumită marcă de centrale de pe piață.

Asta se întâmpla în anul IV de facultate, înainte de licență, ca să pot sa mai câștig un ban să îmi termin studiile și să îmi încep cariera de inginer.

În primul rând m-a inspirat – sau m-a forțat mai bine zis – lipsa unui loc de muncă care să mi se potrivească, iar programul flexibil pe care mi-l doream nu-l puteam găsi niciunde.

Apoi m-am lăsat inspirat de posibilitatea dezvoltării propriei afaceri. După terminarea studiilor m-am reîntors în Piatra-Neamț, unde m-am angajat ca inginer service la o firmă care vindea centrale termice. Asta se întâmpla în vara lui 2012, fiind proaspăt absolvent de facultate.

Ce nu realizam la momentul acela, după ce m-am angajat, era că visam centrale, respiram centrale, toată viața mea era despre centrale, service centrale și nimic altceva nu se lega.

Eram Job – Acasă – Job – Acasă … „roboțeam” .

Datorită unei conjuncturi oarecum „fericite”, prin iarna lui 2013, începutul lui 2014, mi-am găsit de muncă „cu chiu, cu vai” la o altă firmă care vindea și monta centrale, dar mult mai mare ca cea în care m-am angajat după ce am terminat studiile.

Am început acest job ca inginer de service în ianuarie 2014, cu final de carieră în noiembrie 2019 (o poveste lungă…).

Atunci mi-am zis că trebuie sa fac ceva, că altfel nu se mai poate, am „părăsit corabia, că altfel mă distrugeam pe mine însumi” și așa am început să pun bazele acestui service care, în prezent, se cheamă Omu` cu centrala și care nu mă așteptam „să prindă” așa de repede și atât de bine în piață.

Pentru asta țin să le mulțumesc tuturor celor care mă urmăresc și îmi apreciază munca și postările din teren.

Afacerea mea se bazează pe nevoia oamenilor de a avea servicii de calitate și siguranță atunci când achiziționează, montează, verifică și utilizează o centrală termică.

Îmi dau silința să aduc o notă de educare a clienților, de a le explica necesitatea unor servicii de calitate, profesionale și de a le arăta cum să își aleagă firma de service care se ocupă de centrala lor.

Ofer servicii complete și profesionale, asistență tehnică și consultanță în mediul on-line, pe whatsapp și telefonic, consiliez și recomand oamenilor ce li se potrivește cel mai bine atunci când vor să achiziționeze o centrală termică, asigurăm tot ce ține de centrale termice (piese de schimb, reparații, verificări, revizii tehnice) și instalații de încălzire.

Am început această afacere pentru un venit suplimentar și văzând rezultatele pe care le am și potențialul ei, am realizat că visul meu de a deveni antreprenor îmi va împlini alte vise: de a fi liber să îmi creez viața pe care mi-o doresc, să îmi fac singur programul, să lucrez oricând vreau și unde vreau, să îmi creez un venit care să nu depindă de prezența mea zilnică în afacere, să am tot timpul de oferit pentru copilul meu („Vladimir, tati te iubește!”), să am libertatea de a pleca oriunde doresc în lume cu familia și copilul meu, fără să fiu stresat că nu mai am zile de concediu sau suficienți bani.

În urma acestei decizii mi s-a schimbat radical viața și am parte de experiențe la care nu m-aș fi gândit vreodată, sunt pe drumul de a deveni cea mai bună variantă a mea, sunt înconjurat de oameni frumoși, preocupați de creștere și dezvoltare, am mai multe vacanțe decât până acum, lucrez doar când îmi doresc și îmi aleg oamenii cu care sa lucrez … și cel mai important, îmi trăiesc visul și misiunea aceea de a ajuta și inspira oamenii să își redescopere visele și să trăiască o viață extraordinară.

Cum te împarți între viața de familie și antreprenoriat? 

Nu este extraordinar de greu (ci doar greu) trebuie sa fii foarte bine organizat, să poți face bine și una și alta.

Este clar că nu poți atinge performanțe deosebite dacă le ai pe ambele. Însă cu multă munca, spirit de sacrificiu, prioritizare și responsabilitate poți să te dezvolți frumos în ambele sensuri.

Focusarea pe obiective, planificarea timpurie și anticiparea pieței sunt puncte cheie în dezvoltarea unei afaceri, indiferent dacă ai sau nu familie. Depinde de tine să știi să îți împarți timpul și să stabilești priorități.

Viața de familie și cea de antreprenoriat sunt parte din mine și din viața mea, este greu să le separi. De aceea cred că este nevoie sa știi să prioritizezi.

În fiecare zi sunt lucruri importante de făcut, trebuie doar să știi care sunt acelea și să te adaptezi.

Viața nu este la fel în fiecare zi.

Spune-ne 5 motive pentru care crezi că merită sa fii antreprenor în România.

  1. Libertatea de mișcare, de organizare a timpului și libertatea financiară: câștigi cât muncești și muncești cât crezi ca ai nevoie
  2. România este un mediu unde poți reuși cu o afacere mică
  3. Există multe nișe de piață încă neacoperite de servicii, multe lucruri care se pot face 
  4. Câștigi multă experiență în domeniul de activitate și înțelegi cel mai bine ce înseamnă economia de piață și mecanismele ei
  5. Există multe surse de finanțare de care te poți ajuta.

Ce sfaturi ai da viitorilor antreprenori?

Organizați-vă bine bugetul, într-un mod realist și nu vă abateți de la plan.

Dacă nu aveți resurse la un moment dat, mai bine mai așteptați până găsiți acele resurse pentru a face investiția dorită.

Nu vă așteptați ca lucrurile să meargă de la sine, de la început.

Concurența e mare în piață, piedici vor fi multe și veți bate la multe uși închise atunci când ești o amenințare pentru alții, cum este și cazul meu.

Insistați pentru că recompensele vor veni într-un final.

Acordați-vă cel puțin 2 ani până să trageți o linie în ceea ce privește portofoliul.

Nu vă fie teamă să investiți, o afacere în care nu se investește, nu se mișcă. Dacă nu aveți resurse suficiente, gândiți-vă la alte surse de finanțare.

Asta este povestea mea.

Eu sunt Ciprian, activez în domeniul ăsta de aproape 10 ani.

Am terminat o facultate, nu sunt „cârpaci” sau „meseriaș”. Sunt o persoană autorizată și profesionistă în același timp, lucrez doar cu persoane autorizate, colaborez doar cu oameni de calitate, îmi place sa fiu înconjurat numai de oameni minunați cu care pot să fac doar lucruri minunate.

Facem lucruri doar de calitate și dorim să aducem clienților, oamenilor, consumatorilor de servicii, calitatea pe care nu au avut-o niciodată din ‘89 și până azi.

Calitatea ne diferențiază de cei din jurul nostru!

Cu drag,
Ciprian

Omu’ cu centrala

Publicitate