”Omul bun și pomul copt”… are de ispășit 3 ani de închisoare cu executare!

Fostul primar al comunei Band, Mircea Rus, cunoscut pe scena artistică și ca Mircea Rus Band, a fost încarcerat pentru a ispăşi o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, o lună şi 10 zile, după ce a fost condamnat a doua oară, informează Agerpres.

Mircea Rus, care avea o primă condamnare pentru abuz în serviciu, a fost găsit vinovat pentru complicitate la delapidare, cu o valoare totală de peste 500.000 de lei.

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe fostul primar Mircea Rus la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare în formă continuată, pentru 26 de acte materiale, în legătură cu unul dintre casierii Primăriei Band.

Potrivit portalului instanţei, întrucât Mircea Rus a mai suferit o condamnare, pentru abuz în serviciu, pentru care era condamnat la un an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, Curtea de Apel Târgu Mureş a contopit cele două pedepse de câte 2 ani închisoare aplicate în acest caz cu pedeapsa de un an şi 4 luni de închisoare.

Potrivit sursei citate, fostul primar Mircea Rus trebuie să restituie circa 200.000 de lei.  Mircea Rus a fost primar timp de trei mandate în comuna Band din Mureș.