OPC a oprit de la vânzare 600 de mașini second-hand! Cum păcăleau samsarii clienții

O acțiune de control desfășurată de Inspectorii de la Protecția Consumatorilor din Prahova și care ar trebui efectuată în toate județele țării, a scos la iveală practici înșelătoare ale unor samsari de mașini second-hand, care au dus la oprirea temporară a vânzării a 618 autovehicule.

În urma unor verificări amănunțite, s-a descoperit că acești vânzători ascundeau informații esențiale de la potențialii cumpărători, punând în pericol siguranța acestora.

Printre neregulile constatate de către inspectorii ANPC se numără faptul că majoritatea mașinilor nu aveau numărul de kilometri parcurși afișat, iar informațiile privind anul fabricației și istoricul vehiculului erau insuficiente sau chiar absente.

Astfel, cumpărătorii nu aveau acces la informații cruciale pentru a lua decizii informate privind achiziția unei mașini second-hand.

Mai mult decât atât, se pare că vânzătorii nu ofereau garanția minimă legală de un an, așa cum este cerut de legislația în vigoare. În plus, datele furnizate de aceștia nu corespundeau cu cele prezentate în documente.

Aceste practici înșelătoare au fost semnalate în cazul a 41 de comercianți, iar ca rezultat al acțiunii de control, au fost aplicate nu mai puțin de 49 de sancțiuni, cu o valoare totală de peste 120.000 de lei.

Această acțiune a Inspectorilor ANPC din Prahova vine în sprijinul consumatorilor, asigurându-se că aceștia pot face achiziții în deplină cunoștință de cauză, fără a fi expuși la riscuri nedorite.

Publicitate