Orașul în care locuiesc doar femei, și niciun bărbat nu are voie să trăiască acolo! – FOTO

Într-o lume în care echilibrul de gen și rolurile sociale sunt în continuă schimbare, există un loc unic în Brazilia, în care femeile sunt singurele locuitoare și conduc cu mândrie și independență.

Noiva do Cordeiro, care se traduce ca „Mireasa Mielului”, este orașul brazilian situat în sud-estul țării care este exclusiv populat și administrat de femei.

Publicitate

Înființat în 1891 de Maria Senhorinha de Lima, un pionier al independenței feminine, orașul a luat naștere în urma unei expulzări dureroase a fondatoarei din propria casă și oraș.

Conducerea sa feminină și regulile sale unice de organizare a vieții și muncii au dat naștere unei enclave în care femeile au posibilitatea să trăiască conform propriilor viziuni și să creeze o comunitate solidară.

În timpurile inițiale, reputația femeilor care s-au stabilit în Noiva do Cordeiro era una dubioasă, iar ele erau marginalizate de societate datorită unor convingeri greșite.

Cu toate acestea, comunitatea a continuat să crească și să se dezvolte, până când orașul a devenit o oază în care femeile trăiesc și lucrează împreună pentru a-și crea propriile vieți independente.

Astăzi, peste 600 de femei trăiesc în Noiva do Cordeiro și au stabilit o societate în care doar ele domină. Orașul a devenit o sursă de inspirație pentru femei din întreaga lume care împărtășesc aceleași aspirații de independență și autodeterminare.

Cu toate că unele dintre femeile din oraș au familii și soți, comunitatea a decis că bărbații pot vizita doar în anumite zile și în anumite circumstanțe. Această abordare inovatoare a relațiilor de gen a dus la o societate unică, în care doar femeile au rolurile de conducere și unde prietenia și sprijinul reciproc sunt la bază vieții cotidiene.

Noiva do Cordeiro nu este doar un oraș, ci o declarație de independență și un manifest pentru autonomie și libertate pentru femei. Într-o lume în continuă schimbare, acest oraș servește ca exemplu de ceea ce este posibil atunci când femeile se unesc pentru a-și crea propriile destine.

Publicitate