Oraşul italian unde îţi poţi cumpăra o casă de vacanţă cu doar 3 euro!

Cu doar trei euro, doritorii își pot achiziționa o casă în Sambuca di Sicilia. Acesta este al treilea lot de locuințe scos la vânzare în ultimii cinci ani și cuprinde 12 clădiri.

Inițiativa, care a avut un succes răsunător în 2019 și 2021, atrage în principal cumpărători străini, conform declarațiilor primarului.

Oficialii locali îi asigură pe potențialii cumpărători că locuințele sunt stabile din punct de vedere structural și au nevoie doar de renovare. Proiectul a avut un impact pozitiv asupra economiei locale, generând un aflux de 20 de milioane de euro. Vânzarea caselor a atras cumpărători din toate colțurile lumii, contribuind semnificativ la revigorarea economică a zonei.

Alte localități italiene depopulate, precum satul medieval Patrica, situat la sud de Roma, au încercat să lanseze programe similare. Cu toate acestea, au întâmpinat dificultăți în a localiza foștii proprietari pentru a obține permisiunea de a vinde casele abandonate.

Locuințele disponibile în această etapă constau în case individuale cu două sau trei camere, având suprafețe cuprinse între 50 și 80 de metri pătrați.

Acestea sunt construite din pietre maro-aurii și dispuse pe unul sau trei etaje, multe dintre ele având balcoane din fier forjat cu vedere spre alei pietruite și terase panoramice. Ușile originale din lemn vechi vopsite în verde, arcadele și ferestrele decorate adaugă un farmec aparte acestor proprietăți.

Renovările necesare pentru transformarea acestor case pot începe de la 30.000 de euro pentru modificări simple, dar pot depăși 200.000 de euro dacă se dorește transformarea într-un refugiu de lux. Conform regulamentului, cumpărătorii trebuie să finalizeze lucrările de renovare în termen de trei ani, altfel riscă să piardă garanția depozitului.

Această inițiativă continuă să atragă interes internațional, oferind atât oportunități unice de proprietate, cât și beneficii economice semnificative pentru comunitățile locale.

Publicitate