Orban confirmă conspirațiile: Am reușit să oprim creșterea cazurilor. Putem avea alegeri

De ceva timp se tot discută despre faptul că odată cu apropierea campaniei electorale, cazurile de Coronavirus vor scădea ca prin minune. Asta a fost unul din mesajele cu care mulți ”conspiraționiști” au defilat în ultima perioadă.

Mesajul transmis ieri de premierul Ludovic Orban, pare să confirme o parte din teoriile conspirației, care spuneau că noile cazuri de Covid vor scădea cât de curând pentru a se putea organiza alegeri.

Publicitate

Am reușit să oprim creșterea. Creșterea e extrem de mică a numărului de cazuri și putem observa că există o limitare clară a răspândirii infecțiilor. (…) La nivelul actual de cazuri zilnice, se pot organiza alegeri iar odată cu adoptarea regulilor nu există niciun fel de probleme în ceea ce privește desfășurarea alegerilor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul spune că au fost și alte țări care au organizat alegeri și că acest lucru nu a dus la creșterea numărului de cazuri.

„Sunt țări care și-au organizat alegerile, Polonia, Croația, și unde organizarea alegerilor nu a dus la o creștere a numărului de infectări”, a mai spus Ludovic Orban.

Alegerile locale sunt programate pentur data de 27 septembrie.

Publicitate