Orban, despre sistemul bugetar: ”Angajații care plimbă hârtiile nu își vor avea rostul”

În cadrul unui interviu pentru Digi24, premierul Ludovic Orban a vorbit și depre aparatul bugetar și restructurarea acestuia, precizând că digitalizarea administraţiei va avea drept consecinţă că unii angajaţi, adică cei care plimbă hârtiile, nu îşi vor mai avea rostul.

Premierul a fost întrebat dacă se gândeşte la restructurarea aparatului bugetar în perioada  de criză pe care o va traversa România.

Asta oricum se petrece. Restructurarea vine de la sine. Atâta timp cât introduci aplicaţii care permit reducerea numărului de operaţiuni, care permit interacţiunea directă a beneficiarilor, care introduc foarte bine fluxul direct, desigur că va exista o consecinţă că unii dintre angajaţi, angajaţi care şi acum plimbă hârtii, nu îşi vor avea rostul.

La nivelul administraţiei, în special al administraţiei centrale, timp de şapte ani de zile nu a existat nicio mişcare în direcţia digitalizării”, a declarat Ludovic Orban pentru Digi24.

Premierul a dat ca exemplu de instituţii unde nu s-a produs digitalizarea, respectiv ANAF şi Vama. „În ceea ce priveşte toate aplicaţiile care există – Revisal, aplicaţiile privind cadrul de sănătate – sunt aplicaţii îmbătrânite. Nu a existat niciun fel de concepţie, de arhitectură pentru a uniformiza baza de date”, a mai spus Ludovic Orban.

O intervenție în micșorarea aparatului bugetar nu va rămâne fără urmări, deoarece multor angajați din acest sector le-au fost mărite salariile în ultimii ani, lucru care a dus la mărirea plafonului la ratele bancare, iar trimiterea acestora în șomaj va fi un adevărat dezastru.

Publicitate