Orban: Faptul că a crescut numărul de cazuri nu este în responsabilitatea Guvernului

Premierul Ludovic Orban a susținut o conferință de presă, având ca subiect principal alegerile locale din toamna acestui an și faptul că PNL și-a stabilit candidații la șefia Consiliilor Județene și a primăriilor de municipiu în majoritatea județelor din țară.

Întrebat de către un reporter despre faptul că în ultimile zile a crescut constant numărul de infectări cu coronavirus, premierul a răspuns:

Eu am comparat deciziile autorităților în toate țările care s-au confruntat cu epidemia. Noi am acționat în baza unui plan care a fost bine fundamentat, un plan care a avut la bază evaluări foarte serioase ale riscului epidemiologic și relaxarea a fost graduală, în etape, din 15 în 15 zile, pentru a vedea efectele fiecărei măsuri de relaxare.

Faptul că a crescut numărul de cazuri nu este în responsabilitatea Guvernului. Nu noi suntem de vină că se crează astfel de situații, în care Guvernul, autoritățile, să fie lipsite de mijloace normale.

În toate țările din Europa se dispune izolarea la domiciliu pentru persoanele suspecte că sunt infectate, se apelează la măsuri de carantinare, de asemenea, pacienții sunt evaluați din punct de vedere medical într-un cadru sub supraveghere medicală”, a declarat Ludovic Orban.

Publicitate