Ordinul de Ministru a fost publicat. Vezi care persoane vor intra obligatoriu în carantină

Ordinul de Ministru prin care se stabileşte modul de aplicare a măsurilor din Legea carantinării şi izolării a fost publicat în Monitorul Oficial.

Documentul spune pentru cine anume se va impune carantina: persoanele care au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată cu SARS COV 2 , prin testare cu metoda RT-PCR, dar şi cei care vin din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări/sau zone stabilite de către INSP, în condiţiile legii. Aceste persoane vor intra în carantină.

Carantina se va face la domiciliul persoanei carantinate, la o locaţie declarată de aceasta, sau în spaţii special desemnate de autorităţi, iar medicul curant sau organele de control o recomandă, mai scrie în document.

De asemena, în scopul prevenirii raspândirii bolii infectocontagioase, până la comunicarea deciziei DSP prin care se confirmă sau se infirmă măsura carantinei recomandată în spaţiul special desemnat de autorităţi sau, după caz, până la comunicarea hotărârii primei instanţe, dacă te hotărăşti să conteşti măsura, nu poţi părăsi domiciliul, locaţia declarată pentru carantină sau, după caz, spaţiul special desemnat de autorităţi.

Publicitate