PACIENȚII NIMĂNUI! În ce condiţii se vor trata bolnavii cu gripă sau viroze la spital?

Te-ai întrebat ce faci dacă te îmbolnăveşti de gripă, enterocolită, sau altă afecţiune contagioasă ? Ei bine, în această perioadă vei avea o problemă.

Voichiţa Lăzureanu, medic infecţionist în Timişoara, îţi spune că nu te poate primi la Spitalul Victor Babeş, pentru că nu e loc suficient pentru toate bolile transmisibile, scriu cei de la mediafax.ro.

Publicitate

Medicii pot trata fie doar COVID-19 şi gripă, fie doar COVID-19 şi alte afecţiuni. Soluţia este să mergi la alt spital, precum cel judeţean. Însă, nici aici nu vei fi primit, pentru că nici o altă unitate nu este avizată să primească astfel de bolnavi.

Ministrul Nelu Tătaru ar fi trebuit să rezolve problema, dar până acum nu a făcut-o şi a uitat că vine sezonul infecţiilor respiratorii. Iar până va da un ordin care să permită şi altor spitale să trateze bolile infecţioase, pacienţii sunt ai nimănui.

Voichiţa Lăzureanu, medic infecţionist, Spitalul Victor Babeş Timişoara: ”O să fie o mare problemă pentru că nu mai avem capacitate de cazare şi pentru pacienţii non-COVID, în măsura în care pacienţii COVID-19 sunt atît de mulţi nou depistaţi în fiecare zi.

Şi mulţi dintre ei sunt cu forme severe. Cu mare probabilitate, va trebui să ne ajutăm de colegii noştri de boli interne, de la Spitalul Judeţean, de la Spitalul Municipal, de la Spitalul de Copii.

Raul Pătraşcu, Spitalul Judeţean Timişoara: ”Noi, ca şi spital, nu suntem autorizaţi să tratăm boli infecţioase, cum ar cazurile simple de gripă, chiar şi cele complicate, cazurile de boli infecţioase, de meningite, encefalite.

Nu există la nivel naţional un cadru legal, care să reglementeze tratarea acestor cazuri în alte spitale, în afara celor de boli infecţioase. Şi chiar dacă am fi dispuşi, nu am putea să facem acest lucru, pentru că nu suntem autorizaţi.”

Publicitate