Panică la un sediu de poliție după ce un bărbat s-a dus cu un proiectil în mașină (FOTO)

Panică la un sediu de poliție din Neamț, după ce un bărbat a adus un proiectil găsit într-o pădure din zonă. Autoritățile au luat măsuri imediate pentru a proteja comunitatea și a gestiona situația cu maximă responsabilitate, informează stiri-neamt.ro.

Incidentul a avut loc la data de 23 iulie, în jurul orei 16:00, când un bărbat în vârstă de 41 de ani a mers la sediul Poliției municipiului Roman pentru a anunța că a găsit un proiectil în pădure. Acesta a afirmat că obiectul se află în mașina sa, parcată în fața clădirii poliției.

Publicitate

În urma semnalării, polițiștii au decis să restricționeze traficul rutier și pietonal în zonă și au solicitat intervenția reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț.

La ora 17:45, Poliția Neamț a anunțat că proiectilul a fost ridicat de către specialiștii pirotehnicieni din cadrul ISU Neamț. În consecință, traficul rutier și pietonal a fost redeschis. În același timp, polițiștii au deschis un dosar penal pe numele bărbatului în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 346 din Codul Penal, referitor la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Într-o nouă actualizare, la ora 18:50, reprezentanții ISU Neamț au furnizat mai multe detalii cu privire la descoperirea proiectilului. Acesta a fost identificat ca fiind un proiectil perforant de calibru 75 mm, cu origini din perioada Al Doilea Război Mondial.

Bărbatul de 41 de ani a folosit un detector de metale pentru a găsi muniția în pădurea din localitatea Felești, comuna Trifești. Ulterior, el a transportat proiectilul cu ajutorul autoturismului său la sediul Poliției din Municipiul Roman.

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit pentru a prelua elementul de muniție și a asigura asanarea și transportul într-un loc special amenajat, unde va fi ulterior distrus în condiții de siguranță.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava ” al județului Neamț reaminteşte cetăţenilor că în cazul descoperirii unor elemente de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

De asemenea, se interzice:
– ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe;
– lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
– comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;
– introducerea muniţiilor în foc;
– topirea elementelor metalice de muniţii;
– tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură;
– folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte;
– demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.”

Publicitate